Hankkeessa mukana olevat yritykset

Tällä sivulla esitellään lyhyesti kaikki Fennovoiman hankkeessa mukana olevat yritykset. Mikäli omakustannushintaiseen sähköön oikeuttava osakeomistus on jonkin yrityksen 100-prosenttisesti omistamalla tytäryhtiöllä, on kyseisen tytäryhtiön nimi esitetty sulkeissa emoyhtiön nimen jälkeen.

Alajärven Sähkö Oy on Alajärvellä toimiva asiakkaidensa omistama sähkönmyyjä ja -siirtäjä.

Andament Group Oy on kalajokinen infrarakentamisen eri osa-alueilla toimiva yritys.

E. Helaakoski Oy on nostopalveluratkaisuja tarjoava raahelainen yritys.

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin omistama yritys, joka ylläpitää ja operoi sähkö-, maakaasu-, kaukolämpö- ja tiedonsiirtoverkkoja sekä tuottaa sähköä, kaukolämpöä ja kokonaisenergiaratkaisuja.

Haukiputaan Sähköosuuskunta on keskittynyt palvelemaan Haukiputaan ja Kellon kylien sähkönkuluttajia. Osuuskunnan jäsenmäärä on n. 6000. Osuuskunnan toiminta-alueen toimitusvelvollinen sähkönmyyjä on Oulun Sähkönmyynti Oy, jonka jäsenenä Sähköosuuskunta on 6,33 % osuudella.

Havator Oy on torniolainen nostopalveluita, erikoiskuljetuksia, elementtiasennuksia ja satamanosturipalveluita tarjoava konserni.

Oy Herrfors Ab tuottaa, myy ja jakaa sähköä ja kaukolämpöä Maksamaan, Oravaisten, osan Pedersöreä, Teerijärven, Ylivieskan ja Alavieskan asiakkailleen. Herrfors kuuluu Katternö-konserniin, jonka omistavat Keski-Pohjanmaalla toimivat sähköyhtiöt.

Imatran Seudun Sähkö Oy on Imatran seudulla toimiva sähköntuotanto-, sähkönjakelu- ja sähkönmyyntiyhtiö, jonka omistavat pääosin jakelualueen kotitalous- ja yritysasiakkaat sekä kunnat.

Jylhän Sähköosuuskunta on Kauhavalla toimiva osuuskuntamuotoinen sähköosuuskunta, joka tuottaa, myy ja siirtää sähköä. Osuuskunnan omistavat 1 100 kauhavalaista henkilöjäsentä.

Keminmaan Energia Oy on Keminmaan kunnan omistama energiayhtiö, jonka toimialana on sähkönjakelu sekä kaukolämmön tuotanto ja jakelu.

Keravan Energia Oy on Keravan kaupungin ja Sipoon kunnan omistama energiayhtiö. Pääliiketoiminnat ovat sähkön ja kaukolämmön tuotanto sekä jakelu.

Kestra Kiinteistöpalvelut Oy huolehtii K-ryhmän sähköenergian hankinnasta. Kesko on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä toimiva kaupan alan palveluyritys. Kesko toimii ruoka-, käyttötavara-, rauta-, auto- ja konekaupassa. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti vuonna 2012 oli noin 12 miljardia euroa. K-ryhmä työllistää noin 45 000 henkeä. K-ryhmä on merkittävä sähkönkäyttäjä, ja koko Suomen sähkönkulutuksesta K-ryhmä käyttää noin prosentin. Yhtiön suuri energiantarve syntyy kiinteistöjen ylläpidosta sekä kylmälaitteiden käytöstä.

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy toimittaa sähköä alueella, jossa kohtaavat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Yritys on kuntaomisteinen. Omistajina ovat Virrat, Ähtäri, Alavus, Töysä, Keuruu ja Kihniö.

Kokemäen Sähkö Oy on Kokemäellä toimiva yritys, joka toimiala on sähkönmyynti ja -jakelu.

Kruunupyyn Sähkölaitos on Kruunupyyn kunnan omistama liikelaitos, joka hankkii ja toimittaa sähköä Kruunupyyn alueella.

KSS Energia Oy on Kouvolassa toimiva, Kouvolan kaupungin omistama energia-alan yritys, joka tuottaa, myy ja siirtää sähköä sekä kaukolämpöä.

Kuoreveden Sähkö Oy on paikallisesti toimiva perheomistuksessa oleva sähköyhtiö, joka myy ja tuottaa sähköenergiaa alueensa asiakkaille ja vastaa sähkön siirrosta.

Kymppi Group Oy on prosessiteollisuuden putkistojen ja laitteistojen eristyksiin ja kunnossapitoon erikoistunut palveluyritys.

Köyliön-Säkylän Sähkö Oy tuottaa ja myy sähköä Säkylän, Köyliön ja Euran Kauttuan alueella. Yrityksellä on noin 200 osakasta.

Lahti Energia Oy on Lahden kaupungin omistama energiayhtiö, joka hankkii ja toimittaa asiakkailleen sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua.

Lammaisten Energia Oy on pääosin yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö, jonka toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, myynti ja jakelu. Yhtiö toimii Satakunnan alueella.

Lehtimäen Sähkö Oy huolehtii sähkönjakelusta ja sähkön myynnistä omalla verkostoalueellaan Lehtimäellä.

Myllyn Paras Oy valmistaa ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yhtiö työllistää runsaat 100 henkilöä, ja yhtiön liikevaihto kesällä 2008 päättyneeltä tilikaudelta oli noin 40 miljoonaa euroa.

Mäntsälän Sähkö Oy on Mäntsälän kunnan omistama yritys, joka tuottaa, siirtää ja myy sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua Uudellamaalla.

Nurmijärven Sähkö Oy on Nurmijärven kunnan omistama paikallinen sähköä ja biolämpöä myyvä energiayhtiö.

Naantalin Energia Oy on Naantalin kaupungin omistama paikallinen sähköyhtiö, joka toimittaa sähköä omalla verkkoalueellaan 5.500 asiakkaalleen. Kaikkiaan vuosittain yhtiö siirtää 130 GWh sähköä. Yhtiö myy sähköä myös toimialueensa ulkopuolelle, lähialueille painottuen. Yhtiössä on töissä 14 energia-alan ammattilaista. Sadan vuoden ikä tulee toiminnassa täyteen vuonna 2012.

Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö on keskusosuuskunta, jonka jäsenistön muodostavat kaksitoista sähköosuuskuntaa ja kolme muuta yhteisöä. Keskusosuuskunnan tehtävä on tuottaa sähköä, jota Oulun seudulla toimivat jäsenosuuskunnat myyvät asiakkailleen.

Oulun kaupungin osallistumisesta hankkeeseen päätti Oulun kaupunginvaltuusto 16.6.2014.

Outokumpu Oyj on kansainvälinen, ruostumattomaan teräkseen keskittynyt pörssinoteerattu yritys. Ruostumattoman teräksen valmistaminen on energiaintensiivistä toimintaa moderneista tehtaista huolimatta, koska raaka-aineiden sulattaminen valokaariuuneissa vaatii paljon sähköä. Suomessa Outokummulla on myös ruostumattoman teräksen tärkeimmän seosaineen, ferrokromin, tuotantoa jota ollaan suunniteltu laajennettavaksi. Ferrokromin tuotanto on erityisen energiaintensiivistä, ja sen tuotantokustannuksista noin 30–35 % syntyy sähköenergiasta. Vuonna 2007 Outokumpu Oyj:n liikevaihto oli 6,9 miljardia euroa, josta 95 % tuli Suomen ulkopuolelta. Outokumpu työllistää maailmanlaajuisesti 8 100 ihmistä, joista noin kolmannes työskentelee Suomessa. Suomen valtio on yhtiön suurin omistaja noin 40 prosentin omistusosuudellaan.

Paneliankosken Voima Oy on Euran ja Eurajoen kuntien alueella toimiva, pääosin yksityisomistuksessa oleva sähköntuottaja, -jakelija ja -myyjä.

Parikkalan Valo Oy on asiakkaidensa omistama yritys, jonka toimiala on sähkön myynti ja siirto Parikkalassa ja sen lähialueilla.

Pietarsaaren Energialaitos on Pietarsaaren kaupungin omistama liikelaitos, joka jakaa sähköä Pietarsaaressa ja sen lähikunnissa sekä tuottaa kaukolämpöä Pietarsaaressa.

Porvoon Energia Oy - Borgå Energi Ab on Porvoon kaupungin omistama yritys, joka tuottaa, jakaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua.

Raahen Energia Oy on Raahen kaupungin omistama energiayhtiö, joka toimittaa raahelaisille sähköverkko- ja kaukolämpöpalveluita.

Rantakairan Sähkö Oy on Simossa toimiva asiakasomisteinen yritys, joka tuottaa, jakaa ja myy sähköä Simon ja Kuivaniemen sähkönkuluttajille.

Rauman Energia Oy on Rauman kaupungin omistama energiayhtiö, joka tuottaa sähkö- ja kaukolämpöpalveluita.

RAOS Voima Oy on Rosatomin suomalainen tytäryhtiö, jonka toimipiste sijaitsee Helsingissä.

Rautaruukki Oyj toimittaa metalliin perustuvia komponentteja, järjestelmiä ja kokonaistoimituksia rakentamiseen ja konepajateollisuudelle. Metallituotteissa yhtiöllä on laaja tuote- ja palveluvalikoima. Raudan ja teräksen valmistus sekä jatkojalostus ovat merkittävä sähkönkuluttaja. Rautaruukilla on toimintaa lähes 30 maassa ja henkilöstöä noin 9000. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 3,9 miljardia euroa, josta noin 60 % prosenttia tuli Suomesta ja muista Pohjoismaista. Yhtiön osake on pörssinoteerattu. Yhtiö käyttää markkinointinimeä Ruukki.

Sallila Energia Oy on yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö, joka hankkii, jakaa ja myy sähköä toiminta-alueellaan Kanta-Hämeessä.

Seinäjoen Energia Oy on Seinäjoen kaupungin omistama konserni, jonka tehtävänä on sähkön ja kaukolämmön tuottaminen ja myynti.

Tornion Energia Oy on Tornion kaupungin omistama energiayhtiö, jonka perustehtävänä on toimittaa asiakkailleen sähköä ja kaukolämpöä edullisesti, luotettavasti ja taloudellisesti. Yhtiö harjoittaa sähkönsiirtotoimintaa sekä kaukolämmön myyntiä ja jakelua. Yhtiön liikevaihto on n. 10 M€ ja henkilöstö 28 henkilöä.

Oy Turku Energia - Åbo Energi Ab on Turun kaupungin omistama energiakonserni, jonka ydinliiketoimintaa on sähkön ja lämmön tuottaminen, siirtäminen ja myyminen.

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos on Uudenkaarlepyyn kaupungin omistama liikelaitos, joka tuottaa ja myy sähköä ja lämpöä.

Vakka-Suomen Voima Oy:n (VSV-Energiapalvelu Oy) toimialaan kuuluu sähkön tuotanto ja myynti. Yhtiön enemmistö on yksityisomistuksessa.

Valio Oy on suomalaisten maidontuottajien omistama yritys, joka jalostaa ja markkinoi pääasiassa maitopohjaisia tuotteita. Valion noin 1,7 miljardin euron liikevaihdosta kaksi kolmannesta kertyy Suomesta. Korkealaatuisten tuotteiden toimittaminen asiakkaille vaatii sähköä jäähdytykseen ja prosessilaitteiden käyttöön. Valio työllistää Suomessa noin 3 500 henkilöä.

Valkeakosken Energia Oy on Valkeakosken kaupungin omistama yritys, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua sekä niihin liittyviä palveluita Valkeakosken alueella.

Vantaan Energia Oy tuottaa, jakaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua Vantaalla. Vantaan Energian omistavat Vantaan kaupunki (60 %) ja Helsingin kaupunki (40 %).

Vatajankosken Sähkö Oy on Karvian ja Kankaanpään kuntien omistama energiayhtiö, joka myy sähköä Pohjois-Satakunnassa ja kaukolämpöä Kankaanpäässä.

Vetelin Sähkölaitos Oy on Vetelin kunnan omistama ja sen alueella toimiva kunnallinen sähköntuottaja ja -jakelija.

Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja. Voimaosakeyhtiö SF:ssä on mukana teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä sekä paikallisia, pääosin kuntaomisteisia energiayhtiöitä.

Äänekosken Energia Oy on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, jonka ydinliiketoiminnat muodostuvat sähkön myynnistä ja siirrosta sekä kaukolämpö- ja vesiliiketoiminnasta.

Fennovoiman hankkeessa mukana olevat yritykset