Jesse Santtila kehittää Fennovoima IT-järjestelmiä

Kun Jesse Santtila vuonna 2012 haki oman alansa töitä Fennovoimasta, yrityksen leivissä oli vasta noin 50 henkilöä. Jesse suoritti tuolloin IT-tradenomin opintoja, ja yrityksen pieni koko ja uusien juttujen tekeminen sopivat hänelle hyvin.

Fennovoimalla Jesse kertoo saaneensa läpileikkauksen koko IT-alasta: alkuvaiheen help desk -tehtävästä hän on siirtynyt asiantuntijatehtäviin, järjestelmien pääkäyttäjäksi ja edelleen nykyiseen tehtäväänsä vt. IT-päälliköksi. Jessen tehtäviin kuuluu muun muassa projektinhallintaa, kumppanienhallintaa, IT-resursointia ja tietoturvan kehittämistyötä.

Työn vastapainoksi Jesse harrastaa retkeilyä ja reserviläistoimintaa. Hän käy myös IT-alan start up -tapahtumissa, jotka tarjoavat hieman erilaista näkökulmaa työn oheen.

Jessen mukaan IT on yrityksissä yleensä oma erillinen toimintonsa, mutta Fennovoimalla yksikkö on lähellä muuta organisaatiota ja yhteistyö sisäisten sidosryhmien kanssa on tiivistä. Asioita joutuu siten katsomaan monen eri asiakasryhmän kannalta. Yritys on kasvanut nopeasti, joten Fennovoimalla on myös joutunut rakentamaan paljon uutta ja vastaamaan kysynnän kasvuun ketterästi.

Fennovoima on Jessen mukaan oma pieni start upinsa – yritystä on lähdetty luomaan tyhjästä ja epävarmuustekijöitä on ollut paljon. Jesse korostaa, että talossa on alusta asti ollut kovia tekijöitä, joilla on luja usko asiaansa.

View Jesse Santtila’s LinkedIn profile View Jesse Santtila’s profile