Ydinvoima-ala on jatkuvaa oppimista ja kehittymistä

Kehitämme henkilöstöämme jatkuvasti: alan pakollisten (ydinturvallisuus, laatu) koulutusten lisäksi henkilöstölle järjestetään myös paljon muuta koulutusta, kuten laitosteknistä koulutusta, esimiestyön ja johtamisen kehittämistä, projektiosaamiseen liittyvää koulutusta, kieli- ja kulttuurikoulutusta ja niin edelleen.

Ydinvoima-asiantuntijoille järjestetään myös ydinvoimaturvallisuuden täydennyskoulutkseen keskittyviä YK-kursseja. Ensimmäinen kurssi järjestettiin vuosina 2003-2004, ja parhaillaan pn käynnissä kurssi nro 14. Kurssin järjestää Lappeenrannan teknillinen yliopisto rehtorinaan professori Juhani Hyvärinen yhdessä ydinenergia-alan päätoimijoiden kanssa. Kurssin toteutuksesta vastaavat Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, TVO, Fortum, Fennovoima, VTT sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Vaativassa projektissa yksi tärkeä osa oppimista on tiedon jakaminen ja osaavilta kollegoilta oppiminen – toisin sanoen huippuasiantuntijoiden osaamisen hyödyntäminen tietoa jakamalla.