Merkityksellinen ura Hanhikivi 1 -hankkeessa

Ilmastoystävällinen suurhanke ja jatkuva oppiminen motivoivat Fennovoiman työntekijöitä. Käyttöpäällikkö Antti Lammela arvostaa erityisesti työn merkityksellisyyttä.

Merkityksellisiä

Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentaminen on mittava ja monivaiheinen projekti, joka tarjoaa ainutlaatuisia uramahdollisuuksia eri alojen osaajille.

– Harvassa hankkeessa pääsee näkemään kaikki sen vaiheet ja rakentamaan omaa uraa siinä mukana, Fennovoiman käyttöpäällikkö Antti Lammela sanoo.

Hanhikivi 1 -ydinvoimala rakennetaan uudelle laitospaikalle Pohjois-Pohjanmaalle. Voimalaitos on noin 7–7,5 miljardin euron investointi ja sen rakentamisvaihe työllistää yli 20 000 ammattilaista.

Haluatko mukaan Suomen suurimpaan energiahankkeeseen? Palkkaamme jälleen uusia osaajia. Lähetä hakemuksesi 17.1.22 mennessä.

Parhaillaan hankkeen pääpainopiste on voimalaitoksen suunnittelu- ja luvitustyössä sekä valmistautumisessa rakentamisvaiheeseen. Pyhäjoen Hanhikivi 1 -työmaalla rakennetaan infrastruktuuria sekä tuki- ja apurakennuksia.

Työmahdollisuuksia tekniikan alojen osaajille

Vuosikymmenen lopussa käynnistyvän voimalaitoksen käyttöorganisaatiota suunnitteleva Lammela on hyvä esimerkki siitä, miten Fennovoimalla voi rakentaa pitkäjänteisen uran.

– Työni fokus on vahvasti tulevaisuudessa. Voimalaitoksen käyttöorganisaatio tulee olemaan iso, lähes 100 henkilöä. Omalta osaltani huolehdin jo nyt siitä, että organisaatio rakentuu oikein ja Hanhikivi 1 toimii turvallisesti ja taloudellisesti, hän kertoo.

Lammelan ura ydinvoima-alalla alkoi valvomon käyttömiehenä Olkiluodossa. Työn ohessa suoritetut insinööriopinnot auttoivat häntä etenemään käytön suunnittelutehtäviin. Fennovoimalla Lammela aloitti 2017.

– Minua innostivat yhtiöstä välittyvä nuorekkuus ja tekemisen henki. Niinpä en epäröinyt, kun käyttöinsinöörin paikka tuli auki.

Ketterä ja välittävä työnantaja

Neljän vuoden jälkeen tuntuma työnantajasta on ennallaan. Lammela arvostaa Fennovoiman ketteryyttä ja muutosvalmiutta sekä sen tarjoamia kehittymismahdollisuuksia.

Tärkein tekijä on kuitenkin työn merkityksellisyys: mahdollisuus olla mukana rakentamassa voimalaitosta, joka tuottaa valmistuttuaan kymmenyksen Suomen tarvitsemasta sähköstä, hiilineutraalisti ja luotettavasti.

– On palkitsevaa luoda jotain uutta ja ilmaston kannalta merkittävää. Fennovoima pitää huolta myös henkilöstöstään ja ymmärtää, että me työntekijät olemme sen valttikortteja.