Millainen on täydellinen ansioluettelo suomalaisten rekrytoijien mielestä?

Ansioluetteloiden tyylit eroavat paljon toisistaan. Fennovoiman rekrytoijat Aino Mannio, Anni Nojonen ja Riku Rimmi kertovat millainen on Fennovoimalle hakevan täydellinen ansioluettelo.

Tiivis

“Ansioluettelon tulisi olla tiivis ja informatiivinen”, Riku korostaa.

“Tiivistäminen, tiivistäminen ja tiivistäminen”, lisää Anni. ”Ensimmäisenä katson kuinka pitkä ansioluettelo on. Onko siinä yksi vai kahdeksan sivua? Ansioluettelon tulisi olla enintään kaksi sivua, vaikka hakijalla olisi miten pitkä työkokemus.”

Ansioluetteloon kannattaa sisällyttää vain ne tehtävät, jotka ovat haettavan työn kannalta tärkeitä. Onko tarpeellista kirjoittaa monta saavutusta jokaiseen työtehtävään liittyen, jos se tekee ansioluettelosta monen sivun pituisen ja vaikealukuisen? On parempi keskittyä vastuisiin, erityisesti nykyisessä työtehtävässä. ”Sen ei missään nimessä tulisi olla robottimainen lista saavutuksista vaan luonnollinen kuvaus työstä”, sanoo Riku.

“Selkeä ja tiivis kuvaus päävastuualueista on oleellista. On hyvä miettiä omia saavutuksiaan ja myös keskustella niistä haastattelussa, mutta niitä ei tarvitse kirjata ansioluetteloon”, Aino jatkaa.

Selkeä

Vakuuttavuuden lisäämiseksi on houkuttelevaa käyttää paljon ammattisanastoa ansioluettelossa. Rekrytoijat eivät kuitenkaan välttämättä ole insinöörejä ja heidän on ymmärrettävä mitä hakija on tehnyt edellisessä työssään.

“Ansioluettelon tulisi olla yksinkertainen ja ymmärrettävä. Lukijan on saatava positiivinen ja ammattimainen vaikutelma”, Riku selittää.

Ystävältä voi pyytää apua ansioluettelon läpikäymiseen ja poistaa lauseet, joita ystävä ei ymmärtänyt.

Tehtävän kannalta oleellista

Ansioluettelon muokkaaminen jokaista haettavaa tehtävää varten on aikaavievää, mutta se nostaa työhaastattelukutsun mahdollisuuksia.

“Monet hakijat muokkaavat vain työhakemusta, mutta käyttävät samaa ansioluetteloa joka hakemukseen. On suositeltavaa muokata ansioluetteloa jokaisen haettavan tehtävän mukaan”, selittää Aino.

“Jokaista haettavaa tehtävää varten tulisi tehdä oma ansioluettelo ja poistaa ne asiat, jotka eivät ole oleellisia”, jatkaa Anni.

“Monet rekrytoijat lukevat ansioluettelon ennen työhakemusta, joten täydellinen hakemuskaan ei auta, jos ansioluettelo ei ole mielenkiintoinen”, kertoo Riku.

Visuaalinen

Rekrytoijat muistavat parhaiten, mikäli ansioluettelossa on tekstin lisäksi visuaalisia elementtejä.

”Kuva on iso plussa. Mustavalkoinen ei jää yhtä hyvin mieleen kuin visuaalinen ansioluettelo”, Anni selittää.

Värit, muotoillut elementit ja kuva auttavat erottumaan ja tekevät ansioluettelosta ymmärrettävämmän ja muistettavamman.