Kimmo Pohjola

"Meillä on hyvä tiimihenki"

Lue, mitä Fennovoiman IT-päällikkö Kimmo Pohjola kertoo työstään ja johtamistyylistään sekä vinkeistä työnhakijoille.

Kimmo, millaista on työskennellä Fennovoiman IT-osastolla?

Parasta on mielenkiintoinen työ. Se on samaan aikaan haastavaa ja palkitsevaa. Osastollamme on hyvin avoin ilmapiiri ja hyvä tiimihenki. Vaikka tiimimme on lähes tuplaantunut parin viime vuoden aikana, olemme onnistuneet ylläpitämään saman hyvän hengen.

Miten luot ja ylläpidät avointa ilmapiiriä tiimissäsi?

Vertaisin sitä laskuvarjohyppäämiseen, joka on myös kutsumukseni. Olen kuulunut Suomen laskuvarjomaajoukkueeseen jo kymmenen vuotta ja edustanut Suomea Euroopan mestaruus- ja maailmanmestaruuskisoissa useita kertoja.

Tiiminrakennus laskuvarjohypyssä ja töissä on melko samanlaista. Yhteisiin tavoitteisiin, onnistumisiin ja huippusuorituksiin päästään molemmissa samoin keinoin. Kaiken perustana on tiimihenki, avoimuus ja oikea-aikainen viestintä.

Fennovoimalla on toimipaikat Helsingissä ja Pyhäjoella. Missä sinun asiantuntijasi työskentelevät?

Tällä hetkellä moni tiimin jäsenistä työskentelee Pyhäjoella, minä molemmilla toimipaikoilla ja loput tiimiläisistä Helsingissä. Toimistolla ei tarvitse olla joka päivä pystyäkseen tekemään työnsä.

Millaisia tehtäviä tiimiläisesti tekevät?

Yksikkömme vastaa Fennovoiman ICT-palveluiden ja järjestelmien kehityksestä, ylläpidosta ja käyttötuesta. Tarjoamme henkilöstölle kaikki tarvittavat työkalut, ohjelmistot, laitteet ja järjestelmät, jotta päivittäinen työ mittavan hankkeemme parissa onnistuu. Tämä ympäristö kasvaa koko ajan, ja eri osastoilla otetaan uusia sovelluksia käyttöön. Haastavia tehtäviä tulee siis eteen joka päivä.

Kun haastattelet avoimia tehtäviä hakevia kandidaatteja, mihin ominaisuuksiin kiinnität huomiota?

Työssämme tärkeintä on olla avoin muutokselle. Se edesauttaa onnistumista.  Olemme vielä nuori yhtiö ja kehitymme jatkuvasti. Arvostan myös positiivista asennetta.

Entä ammatilliset taidot?

Kaikissa tehtävissämme vaaditaan kokemusta tietoturvasta ja toiminnan kannalta kriittisistä tietojärjestelmistä. Esimerkiksi kokemusta voimalaitoksista tai järjestelmistä, joilla on merkitystä koko valtion kannalta. Suomessa meillä on paljon tällaisia asiantuntijoita. Toivon, että saamme myös kansainvälisiä asiantuntijoita IT-tiimiimme.

Sujuva suomen kielen taito ei siis ole välttämätöntä?

Juuri näin. Yrityksemme kieli on englanti.

Millainen johtamistyyli sinulla on ja miten kuvailisit sitä?

Pääasiassa se on valmentava ja tiimityötä tukeva. Arvostan tiimityötä, mielestäni on hyödyllisempää tehdä töitä ryhmänä kuin keskittyä yksittäisiin saavutuksiin. Haluan antaa haastavia tavoitteita tiimilleni. Meidän pitää olla valmiina ratkomaan haastavia tehtäviä päivittäin ja tiimityö on tärkeä osa sitä.

Entä jos työntekijä ei kykene vastaanottamaan haastavia tehtäviä tai hänellä ei ole tarpeeksi kokemusta kyseisestä osa-alueesta?

Sitten määrittelemme hänelle sopivammat tavoitteet, teemme kehityssuunnitelman ja kouluttaudumme tarpeen mukaan. Asiantuntijamme saavat koulutusta liittyen uuteen tekniikkaan, arkkitehtuuriin, tietoturvaan sekä projektinjohtamiseen.

Minkä neuvon antaisit Fennovoiman tuleville työntekijöille?

Yksi neuvoistani on olla avoin muutokselle ja uusille haasteille. Olemme kehittyvä yritys ja monet asiat muuttuvat. On hyvä pyrkiä kommunikoimaan ja tapaamaan mahdollisimman monen kollegan kanssa, myös eri yksiköistä ja eri osastoilta, sekä perehtyä tapaamme työskennellä. Kutsumme yhteistä työtapaamme Fennowayksi, ja sen pääpiirteet ovat yhteistyö, ratkaisuhakuisuus, selkeys ja välittäminen. Nämä ovat yhtiömme tärkeitä ominaispiirteitä.

Lisää uratarinoita

A group photo of a young woman, and two young men in front of a window, smiling.

Kesätyö Fennovoimalla antoi mahtavia työkavereita ja kartutti työkokemusta

Kaisa Pellinen, Safeguards-päällikkö

Fennovoiman onnellinen Safeguards-päällikkö