Työllisyysvaikutukset

Hanhikivi 1 -hankkeen merkittävät työllisyysvaikutukset näkyvät Suomessa jo nyt.

Hanhikivi 1 -hankkeessa on mukana yrityksiä ympäri Suomen, mutta erityisen suuria työllisyysvaikutukset ovat Pyhäjoen lähialueella ja koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, jonka eteläosaan Hanhikivi 1 -voimalaitos rakennetaan. Tähän mennessä hanke on tarjonnut työtä reippaasti yli sadalle yritykselle Pohjois-Pohjanmaalta, aina Kuusamoa myöten.

Hanhikiven niemellä rakennetaan parhaillaan infraa ja tukirakennuksia niin, että kaikki voimalaitoksen rakentamista tukevat toiminnot ovat mahdollisimman valmiina, kun voimalaitoksen rakentaminen alkaa aikataulun mukaisesti vuonna 2019.

Työmaa numeroina

Työmaarekisterissä olevat yritykset alueittain 23.4.2018


Tarjolla on runsaasti työtilaisuuksia erikokoisille teollisuuden ja rakennusalan toimijoille, mutta myös muiden alojen palvelutuottajille, kuten esimerkiksi kuljetus-, majoitus- ja ravintolayrittäjille. Nyrkkisääntö on, että yksi työpaikka työmaalla synnyttää 1 - 4 työpaikkaa sen ulkopuolelle.

Lue lisää Hanhikivi 1 -työmaalla toimivista yrityksistä täällä >>

Lue lisää tukipalveluita tuottavista yrityksistä täällä >>


”Tämä on kansainvälinen projekti, jossa yrittäjä pystyy osoittamaan kykynsä ja pätevyytensä. Viestimme on, että Hanhikivi 1 on iso mahdollisuus ja kovan luokan referenssi alueen yrittäjille.”

Marjo Kolehmainen
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, toimitusjohtaja

"Kaiken kaikkiaan Hanhikivi 1 -hankkeen välilliset vaikutukset ovat jo nyt todella merkittävät, ja näkyvät eniten tietysti Pyhäjoella."

Risto Pietilä
Raahen seudun yrityspalveluiden elinkeinojohtaja (sanomalehti Kaleva 9.11.2016)