Tukipalveluiden yritystarinoita

Nyrkkisääntö on, että yksi työpaikka työmaalla synnyttää 2-4 työpaikkaa sen ulkopuolelle. Hanhikivi 1 -hanke työllistää muun muassa kuljetus-, majoitus-, siivous- ja ravintola-alan palvelutuottajia.

Hanhikivi 1 -hankkeen vaikutukset näkyvät Pyhäjoella ja lähialueella erilaisten palveluiden kasvavana kysyntänä. Monet paikalliset yritykset ovat jo saaneet hankkeen toimijoista uusia asiakkaita. Seuraavassa esimerkkejä tukipalveluita tarjoavista yrityksistä:

Liikenne Grekula

Pyhäjokinen Liikenne Grekula tarjoaa mm. monipuolisia tilausliikennepalveluita, joille on ollut Hanhikivi 1 -hankkeen alusta lähtien runsaasti kysyntää. Fennovoima on yksi yrityksen tyytyväisistä asiakkaista.

Liikenne Grekula on vastannut kuljetuksista mm. Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivissä.

Pyhäjoen Leipä ja Kuljetus

Perheyritys Pyhäjoen Leipä ja Kuljetuksen pakettiautot ovat tuttu näky Pyhäjoen teillä. Paikallisen yrityksen pitopalvelu on valmistanut ja tarjoillut herkut Fennovoiman tilaisuuksiin jo usean vuoden ajan. Yrittäjä Heikki Pehkonen kertoo, että nykyään leipomotuotteiden ja pitopalvelun toimituksia on Hanhikivi 1 -hankkeeseen liittyville yrityksille lähes päivittäin.

Pyhäjoen Leipä ja Kuljetuksen maukasta hernekeittoa tarjoiltiin työmaan syyskuisessa yleisöpäivässä kahdelle tuhannelle henkilölle.

"Meiltä on leipomotuotteiden ja pitopalveluiden toimituksia Hanhikivi 1 -hankkeeseen liittyville yrityksille lähes päivittäin."

Heikki Pehkonen
Yrittäjä, Pyhäjoen Leipä ja Kuljetus

"Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan välilliset vaikutukset näkyvät jo Raahessa. Kaupunkiin on syntynyt muun muassa merkittävä määrä uutta majoitusliiketoimintaa."

Uutinen sanomalehti Kalevassa 9.11.2016

"Hanhikivi 1 -hanke luo uskoa tulevaan ja antaa mahdollisuuksia oman yritystoiminnan kehittämiseen sekä kasvuun."

Toni Grekula
Yrittäjä, Liikenne Grekula