Työmaalle vaaditaan kulkulupa

Hanhikiven niemen työmaalle vaaditaan kulkulupa. Henkilökohtainen kulkulupa myönnetään niiden yritysten työntekijöille, joilla on sopimus Fennovoiman tai sen urakoitsijoiden kanssa.

Kaikkien työmaalla työskentelevien henkilöiden on oltava sopimuksellisessa työsuhteessa alihankintaketjussa olevaan yritykseen, jolla taas on urakkasopimus jonkun toisen työmaalla toimivan yrityksen kanssa. Sopimus- ja alihankintaketjun on oltava eheä, jotta työmaalle töihin pyrkivälle henkilölle voidaan Fennovoiman järjestämän tulokoulutuksen jälkeen myöntää henkilökohtainen kulkulupakortti. Kulkulupakortti oikeuttaa itsenäiseen kulkuun, työskentelyyn ja läsnäolon leimaamiseen työmaalla. Kortin on oltava aina näkyvillä työmaalla liikuttaessa.

Hanhikivi 1 -työmaan tulokoulutuksia järjestetään viikoittain Pyhäjoella. Helsingin Salmisaaressa koulutuksia pidetään joka toinen kuukausi. Koulutusaikataulun ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Hanhikivi 1 -työmaalla toimitaan vastuullisesti ja suomalaisten pelisääntöjen mukaan.

Harmaan talouden torjunta korostuu Hanhikivi 1 -työmaan hallinnassa. Työmaarekisteri on tässä työssä Fennovoiman keskeinen työkalu. Työmaarekisterin avulla takaamme lakisääteisten velvoitteiden toteutumisen.

Tavoitteenamme on, että työmaalla ei työskentele yhtään rekisteriin kirjaamatonta henkilöä tai yritystä.

Verottajalle tehtävien ilmoitusten lisäksi Fennovoima pystyy työmaarekisterin avulla toimittamaan aluehallintovirastolle reaaliaikaisen tiedon työmaalla työskentelevistä henkilöistä, heidän saamastaan perehdytyksestä ja työturvallisuudesta työmaalla.


Lisätiedot: Fennovoiman lupatoimisto [email protected], puhelin 020 757 9200 (vaihde).