Laitostoimittaja ja pääurakoitsija esittäytyvät

Perinteiset teemaillat jatkuivat kesätauon jälkeen, kun laitostoimittaja RAOS Project ja pääurakoitsija Titan-2 esittäytyivät keskiviikkoiltana Pyhäjoen kunnantalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Laitostoimittaja RAOS Projectin edustajana teemaillassa oli viestintäpäällikkö Outi Pelkonen, joka taustoitti esityksessään muun muassa RAOS Projectin nykyisiä ja tulevia henkilöstönäkymiä. Rosatomin tytäryhtiöllä RAOS Projectilla on yhteensä 150 työntekijää, joista Pyhäjoella työskentelee tällä hetkellä 12. Vuonna 2018 yhtiöllä on arvionsa mukaan Pyhäjoella jo 75 työntekijää.

Pelkonen kertoi myös perusasioita Venäjän valtionyhtiöstä Rosatomista. Toiminnan mittasuhteita kuvaa, että Rosatom-konsernissa on noin 400 yritystä, joilla on toimintaa yli 40 maassa. Konsernin palkkalistoilla on 240 000 työntekijää, siis reilusti enemmän kuin esimerkiksi Tampereella (225 000) tai Oulussa (198 000) on asukkaita. Rosatom tunnetaan maailmalla ydinvoimaosaamisestaan, mutta yhtiö tekee myös tutkimustyötä mm. lääketeollisuuden parissa.

Hanhikivi 1 -hankkeessa RAOS Projectin pääurakoitsijana toimii Titan-2, jonka toimintaa teemaillan yleisölle esitteli viestintäpäällikkö Mihail Tchitcherin. Titan-2 on yli 5 000 työntekijän ja yli 400 miljoonan euron vuosittaista liikevaihtoa pyörittävä venäläisyhtiö, joka toimii mm. teollisuusrakentamisen, öljy- ja kaasuteollisuuden sekä kuljetuspalveluiden parissa.

Titan-2:n päätoimiala on ydinvoimalaitosten rakennuttaminen avaimet käteen -periaatteella.

- Rosatom on Titan-2:n strateginen yhteistyökumppani. Titan-2 toimii rakentajana useissa Rosatomin kohteissa, kuten täällä Pyhäjoella, Tchitcherin painotti.

Suuri osa Hanhikivi 1 -hankkeen rakennusurakoista on Titan-2:n vastuulla. Tähän mennessä Titan-2 on jo solminut useita merkittäviä urakointisopimuksia suomalaisten yritysten, kuten Destian, Ruskon Betonin ja Lehto Groupin, kanssa. Tchitcherin valaisi esityksessään Titanin omaa alihankintaprosessia ja kertoi myös yrityksensä maksuliikenteen käytännöistä.

Outi Pelkosen RAOS Projectia ja Rosatomia käsittelevään esitykseen voit tutustua täällä. Mihail Tchitcherinin Titan-2:ta käsittelevä esitys löytyy täältä.

Titan-2:n päätoimialana on ydinvoimalaitosten rakennuttaminen avaimet käteen
-periaatteella. Rosatom on Titan-2:n strateginen yhteistyökumppani.