Säteily luonnossa ja ihmisen käytössä

Lokakuun ensimmäisessä teemaillassa Fennovoiman ydintekniikka-asiantuntija Minttu Hietamäki puhui säteilystä ympärillämme esiintyvänä luonnonilmiönä, säteilyn tuntemuksen kehittymisestä, sen ensimmäisistä havainnoista aina nykysovelluksiin esimerkiksi terveydenhuollon ja teollisuuden parissa. Lisäksi Hietamäki puhui tietysti ydinvoimaloihin liittyvistä säteilyasioista.

Paikalla oli mukavasti asiasta kiinnostuneita ihmisiä, ja kysymyksiä tuli paljon niin ydinpolttoaineesta, kuljetuksista kuin säteilyn terveysvaikutuksista.

Kuuntelijat ottivat tyytyväisinä vastaan Mintun esimerkit ja vertaukset, jotka toivat hieman hankalaa ja jopa pelottavaakin aihetta selvemmäksi ja helpommin ymmärrettäväksi ihmisille, joille asia oli aiemmin aika vieras.

Lisää tietoa

Säteilyturvakeskuksen sivuilla on paljon lisää tietoa säteilystä. Lisää aiheesta voi lukea myös muun muassa Energiateollisuuden Hyvä tietää säteilystä -julkaisusta.

Otamme mieluusti vastaan ideoita teemailtojen sisällöiksi. Jos haluat itse kuulla jostain tietystä asiasta, ilmoitathan siitä osoitteeseen pyhajoki@fennovoima.fi.