Ydinvoimalaitoksen rakentamislupa

Toukokuun teemaillassa Fennovoiman viranomaisyhteydenpidon päällikkö Niina Miettinen ja lisensiointipäällikkö Janne Liuko esittelivät rakentamislupahakemuksen sisältöä. Fennovoima jättää rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle kesäkuun loppuun mennessä.

Teemaillan aluksi Niina esitteli valtioneuvoston, työ- ja elinkeinoministeriön ja Säteilyturvakeskuksen roolit ympäristövaikutusten arvioinnissa, periaatepäätöksessä, rakentamisluvassa ja käyttöluvassa. Niina esitteli myös tarkemmin rakentamislupaprosessin kulkua sekä varsinaista rakentamislupahakemusta ja sen liitteitä.

Janne Liuko puolestaan esitteli todella laajaa ja tarkemman tason suunnitteluaineistoa, jota Fennovoima toimittaa osana rakentamislupaprosessia Säteilyturvakeskukselle turvallisuusarvioita varten.

Illan aihe keräsi teemailtaan kolmisenkymmentä osallistujaa, jotka kyselivät asiantuntijoiltamme muun muassa rakentamisluvan aikataulusta sekä laadun varmistamisesta ja auditoinneista. Yleisön tarkkaavaisuutta testattiin illan kuluessa leikkimieleisellä tietokilpailulla.

Illan esitykseen voit tutustua täältä.

Säteilyturvakeskuksen ydinvoimalaitosohjeissa esitetään yhteensä 6500 vaatimusta.