Janne Peltosen työtä ovat automaatiojärjestelmät

Janne Peltonen valvoo Fennovoimassa automaatiojärjestelmien laatua ja kelpoisuutta. Työajasta suuri osa kuluu toimistolla, kokouksissa laitostoimittajan kanssa, auditoinneissa tai dokumentaation tarkastuksessa. Työn haastavin osuus on kokonaissuunnittelu, jossa kokeneen tiimin hyvä yhteistyö on suuri etu. 

Janne aloitti uransa insinööritoimistoissa perinteisten voimalaitosten automaatiosuunnittelussa ja monialaisella työurallaan päätyi ydinvoima-alan pariin. Fennovoimalla laadunhallinnan asiantuntijana hän vastaa muun muassa insinöörityön laatujärjestelmien tarkastelusta sekä viranomaisluvituksen edellyttämistä kelpoistuksista. Ydinvoima-alalla laatutavoitteet ovat tiukimmat ja turvallisuuskriittisten toimialojen automaatiokokemuksesta on hyötyä. Monimutkaisten ohjelmoitavien automaatiojärjestelmien tarkastelu edellyttää monitahoista ymmärrystä mm. prosessin ohjauksen turvallisuustoiminnoista, turvalaitetekniikasta sekä ohjelmistojen turvallisuudesta ja tietoturvallisuudesta.

Automaation elinkaaren eri vaiheet Fennovoiman hankkeessa takaavat mielenkiintoisia ja monipuolisia tehtäviä aina käyttöönottoon saakka. Oulusta kotoisin oleva Janne on ollut kiinnostunut hankkeesta alusta alkaen johtuen sen sidoksesta Pohjois-Suomen tulevaisuuteen, esimerkiksi huoltovarmuutta ja teollisuuden toimintaedellytyksiä ajatellen.

Kuntoaan Janne ylläpitää salilla tai mieluiten juosten luonnossa, takana on jo lukuisia maratoneja, polkujuoksuja ja suunnistustapahtumia.

View Janne Peltonen’s LinkedIn profile Janne Peltonen’s profile