Minttu Hietamäki työskentelee ydintekniikan ja viestinnän parissa

 

Suomen säteilevimmäksi insinööriksi nimetty Minttu Hietamäki työskentelee Fennovoimassa ydintekniikka-asiantuntijana. Hänen tehtävänsä on varmistua siitä, että Hanhikivi 1 -voimalaitoksesta syntyy suomalaisten turvallisuusvaatimusten mukainen. Ennen Fennovoimaa Minttu työskenteli käyvien ydinvoimalaitosten säteilyvalvojana, ja nykyisessä työssään hän on päässyt vaikuttamaan säteilyturvallisuuteen liittyviin ratkaisuihin jo suunnittelun alkuvaiheessa. Mintun tehtävänä on myös koordinoida voimalaitoksen ympäristössä tehtävää säteilynvalvontaa. Hanhikivellä ja sen ympäristössä mitataan säteilyä ja radioaktiivisten aineiden pitoisuuksia jo tällä hetkellä jatkaen aina voimalaitoksen käytöstäpoistoon asti.

Mintun työhön liittyy paljon vaihtelua, sillä hän on sopinut työskentelevänsä osan ajasta viestinnän parissa. Mintun voit tavata opettamassa ydinvoimatekniikkaa teknisten alojen opettajille, kertomassa Fennovoimasta erilaisissa seminaareissa tai lukea hänen antamiaan haastatteluita mediasta. Ydintekniikka-asiantuntija kokee tärkeäksi, että hankkeesta käydään avointa keskustelua ja pidetään loitolla alan ”kuplautuminen”. 

Minttu aloitti uransa Fennovoimalla tekemällä diplomityön uusien ydinvoimalaitosten säteilyturvallisuuspiirteistä jo vuonna 2010. Fennovoiman henkilökunta sittemmin moninkertaistunut, mutta Mintun mukaan tietty startup-henki on edelleen olemassa: Kaikki tekevät työtä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, ja vanhojen kaavojen sijaan asioita tehdään ennakkoluulottomasti. Kaikki Fennovoimalle tulleet tiedostavat olevansa mukana ainutlaatuisessa projektissa.

Minttu asuu Oulussa ja nauttii pohjoisesta elämästä. Ydinvoimapainotteista arkea hän tasapainottaa soittamalla bassoa hevibändissä. Ensimmäisen maratoninsa Minttu juoksi Tukholmassa toukokuussa 2014. 

View Minttu Hietamäki’s LinkedIn profile View Minttu Hietamäki’s profile