Mahdollisuuksia opiskelijoille

Kesätyöhaku 2018

Vuoden 2018 kesätyöhakumme on juuri käynnistynyt ja etsimme helmikuun ajan joukkoomme eri alojen opiskelijoita. Hae mukaan avoimella hakemuksella. Kesätyöntekijät valitaan maaliskuun aikana. Tule meille työkaveriksi kesäksi 2018!

Korkeakouluharjoittelu

Harjoittelu- ja lopputyömahdollisuuksia löytyy erityisesti tekniikan alojen korkeakouluopiskelijoille, joilla on kiinnostusta syventää osaamistaan ydinvoima-alalla. Suurhankkeessa tilaisuuksia avautuu myös useiden muiden alojen opiskelijoille: joukossamme on vuosien varrella työskennellyt mm. viestinnän, maantieteen ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita.

Lopputyö- ja harjoittelupaikoista ilmoitamme Avoimet työpaikat -sivullamme, josta löydät myös hakulomakkeen ja -ohjeet. Voit jättää myös avoimen hakemuksen, jossa kerrot omasta osaamisestasi ja millaisesta harjoittelusta olisit kiinnostunut. Jos sinulla on kysyttävää rekrytointeihin liittyen, voit lähettää viestin osoitteeseen recruitment@fennovoima.fi.  

Kesätyöntekijöitä ja lopputyöntekijöitä Fennovoiman hankkeessa tarvitaan tässä vaiheessa vain tapauskohtaisesti. Aiemmin valmistumisvaiheessa olevia korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoita on haettu harjoittelijaksi esimerkiksi ydinturvallisuuspuolelle tai erilaisiin viestintätehtäviin, kuten koordinoimaan mittavia julkaisuhankkeita. Myös lopputyöaiheet ovat liittyneet ydinturvallisuuteen ja esimerkiksi tuotantotalouteen.

Haluan liittyä fennovoimalaisten joukkoon - mitä minun tulisi opiskella?

Ydinvoimalaitoksen rakentamisen ja käytön aikana Fennovoimassa työskentelee satoja työntekijöitä, ja organisaatiossa tarvitaan lukuisten eri alojen osaajia. Mahdollisuudet itseäsi kiinnostavien opintojen ja kurssien valintaan ovat siis laajat!

Lukumääräisesti eniten Fennovoimalla työskentelee eri alojen insinöörejä ja diplomi-insinöörejä. Osaamisvaatimuksena työntekijöillemme on vankka oman alan osaaminen, oli sitten kyseessä esimerkiksi konetekniikan tai tuotantotalouden ala. Perustietämys ydinvoimalaitoksista on hyödyksi. Jokainen fennovoimalainen saa kattavan perehdytyksen aloittaessaan uudessa tehtävässä.

Jos haluat kehittyä syvällisesti juuri ydinvoima-alan ammattilaiseksi, tutustu esimerkiksi ydinvoimatekniikan koulutukseen Lappeenrannan yliopistossa tai ydinfysiikan koulutukseen Aalto-yliopistossa.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa

Fennovoima tekee monipuolista yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Olemme mukana kehittämässä Pohjois-Suomen oppilaitosten tarjoamaa koulutusta Ydinosaajat-hankkeessa. Tavoitteena oppilaitosyhteistyössä on varmistaa, että ydinvoimalaitoksen rakentamisen ja käytön pariin on saatavilla osaajia. Lue lisää Pohjois-Suomen koulutusverkostosta täältä.

Opetuksen kehittämisen lisäksi vierailemme myös aktiivisesti oppilaitoksissa kertomassa Hanhikivi 1 -hankkeesta ja ydinvoimaan liittyvistä aiheista. Mikäli haluat meidät vierailuluennolle, voit ottaa yhteyttä training specialist Heidi Kauppilaan. Voimme sopia luennon sisällön sellaiseksi, että se vastaa parhaalla tavalla kurssin tavoitteita.