Esa Härmälä Fennovoiman hallituksen puheenjohtajaksi

Fennovoiman omistajat Voimaosakeyhtiö SF ja RAOS Voima Oy esittävät maaliskuussa 2017 kokoontuvalle yhtiökokoukselle Esa Härmälän valintaa Fennovoiman hallituksen puheenjohtajaksi.

 

Härmälä tuo mukanaan yhtiöön osaamisensa energia- ja ilmastoasioista sekä yhteiskunnan tuntemuksensa. Hän on toiminut mm. Metsähallituksen ja MTK:n johtotehtävissä sekä Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtajana. Hänellä on myös laaja osaaminen EU-päätöksenteosta. 62-vuotias Härmälä on koulutukseltaan agronomi.

– Haluan olla mukana edistämässä koko Suomen kannalta tärkeää hanketta. Fennovoiman voimalaitos parantaa maamme energiaomavaraisuutta. Lisäksi sen tuottama päästötön sähkö on erityisen tärkeää taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, Härmälä kertoo.

Puheenjohtaja nimitetään Fennovoiman yhtiökokouksessa maaliskuussa. Väistyvä puheenjohtaja Juhani Pitkäkoski ilmoitti aiemmin syksyllä, ettei enää ole käytettävissä. Pitkäkoski toimi tehtävässään kolme vuotta. Fennovoima omistajineen kiittää Pitkäkoskea hänen erinomaisesta työstään hankkeen eteen.

Lisätietoja: 
Esa Härmälä, p. 0400 874209, Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja maaliskuusta 2017 alkaen
Toni Hemminki, p. 020 757 8473, Fennovoiman toimitusjohtaja, haastateltavissa klo 11.30–12.15 ja klo 15 eteenpäin