Fennovoima on hyväksynyt Titan-2:n Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijaksi

Fennovoima on saanut Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijan Titan-2:n hyväksymis- ja auditointiprosessin päätökseen ja hyväksynyt toimittajan ilman poikkeamia. Alihankkijoiden hyväksyminen sekä yritysten pätevyyden ja suorituskyvyn jatkuva seuranta on Fennovoiman vastuulla koko projektin ajan.

Laitostoimittaja Rusatom Overseas on valinnut Titan-2:n pääurakoitsijaksi joulukuun lopussa. Pääurakoitsijana Titan-2 vastaa muun muassa työmaan valmistelevista töistä, maa- ja vesirakentamisesta, reaktori- ja turbiinisaarekkeen rakentamisesta, materiaaleista, komponenteista, automaatio- ja asennustöistä.

- Auditointi vahvisti Titan-2:n olevan pätevä ja osaava urakoitsija. Titan 2:lla on paras mahdollinen kokemus Fennovoiman tilaaman laitostyypin rakentamisvastaavana toimimisesta, kertoo Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström. Yhtiö vastaa Hanhikivi 1 -referenssilaitoksen rakentamisesta Sosnovyi Borissa Venäjällä.

Titan-2:n lisäksi Pyhäjoen ydinvoimahankkeessa tulee toimimaan kolme muuta päähankkijaa, Gidropress, Atomenergomash ja Atomproekt. Nämä kolme ovat Rosatomin tytäryhtiöitä. Hyväksymis- ja auditointiprosessi on myös näiden päähankkijoiden osalta käynnissä ja Fennovoima pyrkii päättämään prosessin toukokuun aikana.

Kaikki päähankkijat tulevat edelleen valitsemaan omia alihankkijoitaan. Yhteensä Pyhäjoen työmaalla tulee työskentelemään satoja yrityksiä.

Lisätietoja:

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström, 
Forsströmin haastattelupyynnöt tiedottaja Anna Tainiolle, puh. 020 757 8416