Fennovoimalle ja pääomistajalle uudet johtajat

Fennovoiman ydinvoimahanke on siirtymässä valmisteluvaiheesta kohti hankkeen toteuttamista. Rakentamisvaiheeseen valmistautumisen myötä sekä Fennovoiman että sen pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n hallitukset ovat nimittäneet yhtiöille uudet toimitusjohtajat.

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Toni Hemminki. Diplomi-insinööri Toni Hemminki siirtyy Fennovoiman johtoon Rautaruukki Oy:stä, missä hän on toiminut Rautaruukki-konsernin johtoryhmän jäsenenä sekä strategia-, energia- ja ympäristöjohtajana. Hemminki aloittaa tehtävässään ennen joulua.

Fennovoiman aiempi toimitusjohtaja Juha Nurmi jää yhtiön palvelukseen neuvonantajana.

Fennovoiman enemmistöomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Elina Engman. Hän on aiemmin toiminut Voimaosakeyhtiö SF:n kehitysjohtajana. Aiempi toimitusjohtaja Pekka Ottavainen ei jatka yhtiön palveluksessa.

Myös Voimaosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Outokummun energiajohtaja Antti Koskelaista seuraa tehtävässä Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen.

Fennovoima jättää syyskuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen hankkeen suomalaisomistuksesta. Selvitys tarvitaan, jotta valtioneuvosto voi päättää Fennovoiman täydennetystä periaatepäätöksestä.

Osakassopimuksin on varmistettu, että enemmistöomistus ja päätösvalta pysyvät suomalaisella omistajalla. Jo nykyisten omistajien viime helmikuussa antamat sitoumukset varmistavat suomalaisen enemmistöomistuksen Fennovoimassa.

Fennovoima hakee rakentamislupaa kesään 2015 mennessä ja voimalaitos alkaa tuottaa sähköä 2024.

 

Lisätietoja:
Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Juhani Pitkäkoski, puh. 0400-451 644
Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen, puh. 020 7579 213 (myös Hemmingin ja Engmanin haastattelupyynnöt).