Fennovoiman hankkeen kannatus harppasi Pyhäjoella ja sen ympäristökunnissa

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kannatus otti ison harppauksen verrattuna vuoden takaisiin lukuihin. Juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan 75 prosenttia pyhäjokisista kannattaa Hanhikivi 1 -hanketta. Se on 7,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden joulukuussa.

Hankkeen kannatus on vahvistunut myös koko seutukunnan alueella: yhteenlaskettuna Pyhäjoen ja sen naapurikuntien Kalajoen, Merijärven, Oulaisten ja Raahen asukkaista 71,9 prosenttia suhtautuu hankkeeseen myönteisesti. Kannatus on kasvanut jopa 9,9 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta.

Kannatuksen kasvu on Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikolan mukaan selkeä merkki siitä, että Hanhikivi 1 -hankkeen vaikutus näkyy alueella koko ajan enemmän.

”Paikalliset yritykset ovat olleet vahvasti mukana työmaalla ja alueen piristyminen näkyy jo katukuvassa," Haikola kertoo.

Norstat haastatteli joulukuussa 2017 puhelimitse 400 satunnaisesti valittua pyhäjokista ja 450 lähiseudun asukasta. Virhemarginaali on enimmillään ± 3,3 prosenttia. Fennovoima on teettänyt Norstat Finlandilla mielipidekyselyitä ydinvoimalaitoksen sijoitusalueella vuodesta 2008 alkaen. Katso kyselyn tulokset sivun lopusta.

Lisätiedot:
Heli Haikola, alueviestintäpäällikkö
puh. 020 757 9224