Fennovoiman uusina osakkaina kuusi sähköyhtiötä ja Talvivaara

Fennovoiman suomalainen omistajakunta kasvaa.

Kesällä eduskunnalta periaatepäätöksen saaneen ydinvoimayhtiön uusia osakkaita ovat Haukiputaan Sähköosuuskunta, Keminmaan Energia, Lammaisten Energia, Naantalin Energia, Raahen Energia, Tornion Energia ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiö.

Haukiputaan Sähköosuuskunta, Keminmaan Energia, Raahen Energia ja Tornion Energia ovat Pohjois-Suomessa toimivia sähköyhtiöitä. Niiden mukaantulon myötä Fennovoiman merkitys laitoksen tulevalle sijoituspaikalle kasvaa entisestään. Uusina osakkaina mukaan tulleet sähköyhtiöt ovat kunnallisessa omistuksessa olevia tai osuuskuntamaisesti toimivia energiayhtiöitä, kuten suurin osa Fennovoiman nykyisistäkin sähköyhtiöosakkaista. Kainuussa toimiva Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on merkittävä sähkönkäyttäjä alueellaan.

Kaikki Fennovoiman osakkaat saavat ydinvoimalan valmistuttua sähköä käyttöönsä omakustannushintaan omistusosuuksiensa suhteessa. Uudet osakkaat omistavat Fennovoimaa suomalaisen pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n kautta. Voimaosakeyhtiö SF:ssä on nyt 69 osakasta. Voimaosakeyhtiö SF omistaa Fennovoimasta 66 prosenttia ja loput 34 prosenttia omistaa E.ON Kärnkraft Finland.

Fennovoima valitsee ydinvoimalansa sijoituspaikkakunnan vuonna 2011. Vaihtoehdot ovat Lapin läänissä sijaitseva Simo ja Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäjoki.


Lisätietoja:
Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen, p. 020 757 9213
Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Rintamäki, p. 040 558 2289