Hanhikiventie valmis – Hanhikiven niemen ensimmäinen urakka vastaanotettiin tänään

Fennovoima on vastaanottanut Hanhikiven yhdystien rakennusurakan Suomen Maastorakentajat Oy:ltä.

Yli 5 miljoonan euron arvoinen Hanhikiventie on ensimmäinen Hanhikiven niemellä valmistunut urakkakokonaisuus, joka sisältää valmiin tieosuuden lisäksi yhdystien valaistuksen ja tiepenkereiden maisemoinnin. 

Hanhikiventie liittää toisiinsa voimalaitosalueen ja valtatie 8:n. Noin neljä kilometriä pitkän kaksikaistaisen tien lisäksi Suomen Maastorakentajien urakka on sisältänyt kevyen liikenteen väylän ja sillan sekä voimalaitos- ja majoitusalueille johtavien vesi- ja viemärilinjojen rakentamisen.

Rakennusurakka valmistui alkuperäisen aikataulun mukaan. Fennovoima vastaanotti urakan torstaina 15. lokakuuta. Hanhikiventien rakentaminen alkoi syyskuussa 2014. Yhdystien suunnittelusta vastasi Destia Oy, ja sen rakentajakonsulttina toimi Ramboll CM Oy.

Hanhikiventie on tällä hetkellä yksityinen tie, mutta se muuttuu myöhemmin yleiseksi tieksi. Yhdystie kuuluu Hanhikiven niemen työmaa-alueeseen, joten tieosuudella liikkuminen on mahdollista ainoastaan Fennovoiman luvalla. Kulunvalvonnalla varmistetaan työmaa-alueen turvallisuus.

Lisätietoja:
Fennovoiman kehityspäällikkö Karri Huusko p. 020 757 9216
Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola p. 020 757 9224