A smiling woman standing in front of a red wall.

Emmi Hanhimäki nauttii pitkän aikavälin tavoitteista

Emmi Hanhimäki työskentelee Fennovoiman koulutuspäällikkönä. Kiireapulaisena ja kesätyöntekijänä alun perin Fennovoimalla aloittaneen Emmin vetämä koulutustiimi vastaa Fennovoiman koulutuksista ja auttaa organisaatiota koulutustarpeiden tunnistamisessa ja niihin vastaamisessa.

Kerro työnkuvastasi

Koulutuspäällikkönä vastaan Fennovoiman koulutusten kehitysalueista ja resurssoinnista. Olen myös yleiskoulutustiimimme esihenkilö. Tehtäväni on näyttää suuntaa, varmistaa, että tiimiläiseni tietävät mitä tehdä, auttaa ratkomaan haastavia tilanteita sekä selkeyttää rooleja ja vastuita.

Teemme paljon yhteistyötä käyttö- ja ylläpito-osaston teknisistä koulutuksista vastaavan tiimin kanssa Pyrimme palvelemaan koko organisaatiota parhaalla mahdollisella tavalla ja auttamaan koulutustarpeiden tunnistamisessa ja niihin vastaamisessa. Tehtävä ei ole helppo, mutta tiimissämme on hyvä yhteishenki.

Fennovoimalaiset käyttivät keskimäärin 26 tuntia työajastaan koulutuksiin vuonna 2020. Haluamme tarjota joustavia koulutusratkaisuja, jotka sopivat työntekijöidemme erilaisiin tarpeisiin. Meillä on myös paljon verkkokoulutuksia perinteisten luokkahuonekoulutusten lisäksi.

Mikä on mielestäsi parasta Fennovoimalla työskentelyssä?

Parasta on itse Hanhikivi 1 -projekti. Minulla on koko ajan on konkreettisia tavoitteita saavutettavana ja samalla myös oma kypsyystaso kehittyy projektin myötä. Tässä projektissa jokaisen panos on merkittävä. Pidän myös siitä, että Fennovoima työnantajana on muutoshakuinen ja eteenpäin katsova. Fennovoima haluaa mahdollistaa asioita henkilöstölleen ja kehittyä työnantajana. 

Millaista on olla esihenkilö?

Esihenkilörooli on ollut todella opettavainen. Olen luonteeltani sellainen, että tykkään viedä asioita eteenpäin, joten rooli on tuntunut luontevalta. Minulla on paljon käytännön kokemusta tiimimme tehtävistä sekä tunnen ihmiset ja heidän tapansa toimia. Tästä on ollut paljon hyötyä esihenkilötyössä, mutta samalla on ollut haastaavaa tasapainoilla esihenkilö- ja asiantuntijaroolin välillä. Enää en voi olla perillä kaikista tiimimme tehtävistä, vaan minun on annettava alaisilleni tilaa ottaa vastuuta ja keskittyä käytännön työhön ilman, että olen itse enää perillä jokaisesta yksityiskohdasta. Uskon myös, että siitä on iso apu, että ymmärrän mitä työ pitää sisällään ja voin tarvittaessa antaa käytännön apua.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Nautin pitkän aikavälin tavoitteista ja suunnitelmallisuudesta – siitä, että tavoitteet saavutetaan askel kerrallaan. Minua motivoi myös jatkuva kehittyminen, jonka Hanhikivi 1 -projekti hyvin mahdollistaa. Projektin edetessä myös koulutukseen kohdistuvat tarpeet ja vaatimukset muuttuvat, joten koulutustoiminto tulee olemaan erilainen laitoksen rakentamisvaiheessa verrattuna siihen, kun lähestytään käyvää laitosta. On mielenkiintoista olla mukana projektin eri vaiheissa.

Jatka lauseita:

Unelmoin elämässä… perheestä ja kakkoskodista Lapissa.

Pidän työskentelystä… koska se pitää minut aktiviisena, motivoituneena ja elämässä kiinni.

Söin tänään aamupalaksi… ruisleipää ja kahvia.

Salainen taitoni, jota työkaverini eivät tiedä minusta… on, että osaan tehdä asioita myös vasemmalla kädellä. Esimerkiksi pyykinpesun suhteen olen todella rento.

 

Lisää uratarinoita

A smiling woman standing in front of a red wall.

Emmi Hanhimäki nauttii pitkän aikavälin tavoitteista