Kaisa Pellinen, Safeguards-päällikkö

Fennovoiman onnellinen Safeguards-päällikkö

Kaisa Pelliselle ammatillinen kasvu ja välittävä työyhteisö ovat hyvinvoinnin sekä työssä viihtymisen keskiössä.

Kaisa Pellinen kantaa harteillaan paljon vastuuta. Hän vastaa Fennovoiman ydinmateriaalivalvonnasta eli siitä, että Hanhikivi 1 -hankkeen ydinmateriaaliksi luokiteltavat aineistot tai materiaalit eivät päädy vääriin käsiin. Kaisa on Fennovoiman Safeguards-päällikkö, jonka Säteilyturvakeskus on virallisesti hyväksynyt tehtävään.

Työ Fennovoimassa on mielenkiintoista ja haastavaa, ja uutta opittavaa riittää vielä vuosien jälkeen. Kaisa aloitti yhtiössä polttoaineinsinöörinä vuonna 2015. Ydinmateriaalivalvontatehtävät hän sai vastuulleen neljä vuotta sitten.

Minulle se, että saan oppia uutta ja kehittää uusia asioita, on iso sisäinen motivaatiotekijä. Fennovoimalla opittava ei ole loppunut kesken, Kaisa iloitsee.

Fennovoimalla kaveria ei jätetä

Hanhikivi 1 on dynaaminen hanke, jossa työskentelevät ovat avoimia jatkuvalle muutokselle, sillä Fennovoiman organisaatio elää hankkeen vaiheiden mukana. Lisäksi työn tekemiseen kuuluu aimoannos vapautta.

Meillä luotetaan siihen, että samaan lopputulokseen voi päästä montaa eri reittiä. Pidän todella siitä, että saan päättää työhöni liittyvistä asioista ja siitä, miten työni teen. Toisaalta työskentelykulttuuriimme kuuluu, että kaikilta voi aina kysyä ja kaikkia autetaan.

Kaisan mukaan työntekijöitä kohdellaan Fennovoimalla yksilöinä ja omien ansioiden mukaisesti ikään, sukupuoleen, kansallisuuteen tai ulkonäköön katsomatta. Tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovatkin sekä Kaisalle että hänen työnantajalleen tärkeitä arvoja.

Fennovoimalla työntekijöistä huolehditaan

Uuden oppimisesta innostunut Kaisa on suorittanut työn ohella myös opintoja, ja opintovapaan järjestelyt sujuivat mutkattomasti. Kaisan mielestä Fennovoima on ihmisläheinen työnantaja, joka huolehtii henkilöstöstään hyvin. Myös palkkaus ja työsuhteen edut ovat kohdillaan.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan Fennovoiman todella kattavia työterveyspalveluita, Kaisa kertoo nauraen ja jatkaa:

Meillä on monenlaisia henkilöstöetuja, kuten esimerkiksi keväällä tullut polkupyöräetu, joita ei aivan joka työpaikalla ole. Lisäksi meillä on jatkuvasti meneillään aktivoivaa toimintaa ja hauskoja tempauksia, kuten kesäbingoa, virtuaalipikkujouluja ja pizzapäiviä.

Kaiken kaikkiaan Safeguards-päällikkö Kaisa Pellinen on tyytyväinen työhönsä ja työyhteisöönsä.

Olen onnellinen työssäni. Vuosien varrella on ollut huippuja ja kuoppia, mutta nyt on oikein jees, Kaisa toteaa hymyillen.

 

Lisää uratarinoita

A group photo of a young woman, and two young men in front of a window, smiling.

Kesätyö Fennovoimalla antoi mahtavia työkavereita ja kartutti työkokemusta

Kaisa Pellinen, Safeguards-päällikkö

Fennovoiman onnellinen Safeguards-päällikkö