A group photo of a young woman, and two young men in front of a window, smiling.

Mirjami Lämsä, Davide Forni ja Leevi Lång olivat kesäharjoittelijoina Fennovoimalla vuonna 2021.

Kesätyö Fennovoimalla antoi mahtavia työkavereita ja kartutti työkokemusta

Työllistämme vuosittain kymmeniä opiskelijoita ja uransa alussa olevia ammattilaisia. Millaista työskentely Fennovoimalla on? Leevi Lång kertoo kesätyöstään rahoitus- ja hankintaosastollamme.

Olen… Leevi Lång, 27-vuotias opiskelija Lohjalta. Opiskelen kauppatieteitä LUT-yliopistossa Lappeenrannassa. Olen viidennen vuoden opiskelija ja pääaineeni on hankintajohtaminen. Sivuaineopintoni liittyvät digitalisaatioon ja liiketoiminnan analytiikkaan.

Kesäni Fennovoimalla oli… sopiva yhdistelmä uuden oppimista ja mukavia työkavereita. Tämä oli jo toinen kesäni rahoitus- ja hankintaosastolla. Hankintayksikössä vastuulleni kuului muun muassa hankintaehdotusten läpikäyntiä ja tarkastamista sekä ostotilausten tekemistä ja niiden lähettämistä toimittajille.

Hanhikivi 1 -hankkeen ainutlaatuisuus… näkyi konkreettisesti tehtävissäni. Koska Hanhikivi 1 on hyvin suuren mittakaavan projekti, erilaisia toimittajia on valtava määrä. Myös työyhteisö oli mahtava: minut otettiin hienosti mukaan ja kollegani tarjosivat aina tarvittaessa apua ja tukea.

Työskentely korona-aikana… aiheutti omat haasteensa, mutta samalla se loi myös joustavuutta. Uusien työntekijöiden perehdytysjakso järjestettiin vuoden 2020 tapaan etänä. Perehdytysjaksossa jokainen saa ydinenergia-alan tietopaketin lisäksi perustiedot siitä, miten suuri projektiorganisaatio toimii. Oppiminen jatkui tietysti koko kesän ajan, mikä lisäsi myös työn mielekkyyttä.

Kesätyö Fennovoimalla antoi minulle… mahtavia työkavereita ja mahdollisuuden kartuttaa opintoihini liittyvää työkokemusta. Kesätöissä moni koulussa opittu asia sai teoriataustan kaveriksi käytännön osaamista. Voin nähdä itseni työskentelemässä energia-alalla myös tulevaisuudessa, sillä koen että Hanhikivi 1 -hankkeen kaltaisilla projekteilla on merkitystä Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Haluatko kesätöihin Fennovoimalle? Kesätyöhakumme aukeaa sunnuntaina 2.1.2022. Voit tutustua avoimiin tehtäviimme rekrytointisivullamme

Lisää uratarinoita

A group photo of a young woman, and two young men in front of a window, smiling.

Kesätyö Fennovoimalla antoi mahtavia työkavereita ja kartutti työkokemusta

Kaisa Pellinen, Safeguards-päällikkö

Fennovoiman onnellinen Safeguards-päällikkö