Davide Forni

Kesätyöntekijästä insinööriksi

Fennovoima palkkaa vuosittain useita opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Davide Forni aloitti kesäharjoittelujakson jälkeen rakenneinsinöörinä. Tässä haastattelussa Davide kertoo kesätyöstään.

Olen... Davide Forni, 26-vuotias ja kotoisin Italiasta. Muutin Suomeen huhtikuun puolivälissä, ja asun tällä hetkellä Helsingissä. Siirtyminen Italiasta Suomeen meni erittäin sujuvasti, ja Fennovoima auttoi minua paljon. Tarkoituksenani on jäädä tänne, sillä minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa työtäni kokopäiväisenä työntekijänä, ja otin tarjouksen innolla vastaan!

Kesäni Fennovoimassa... oli loistava tilaisuus oppia uutta. Työskentelin kesätyöntekijänä rakennustekniikkayksikössä, joka on osa Engineering and Design Integrity -osastoa. Tehtäviini kuuluivat muun muassa normien ja standardien tarkistaminen ja täytäntöönpano, suunnitteluasiakirjojen kommentointi sekä rakennelaskelmien ja teknisten piirustusten tarkistaminen.

Parasta kesässä... oli vuorovaikutus Fennovoiman kansainvälisen henkilöstön kanssa. Tiimissäni on ihmisiä eri maista: Ranskasta, Espanjasta, Ukrainasta, Turkista, Suomesta ja Italiasta. Sain oppia tiimini jäsenten taustoista ja kulttuureista, joista he tulevat.

Työyhteisössä... tunnen, että kollegani arvostavat ja kannustavat minua, ja että teen mielekästä työtä. Fennovoimassa kaikkien mielipiteet otetaan huomioon tittelistä riippumatta, ja kaikki ovat aina halukkaita auttamaan. Myös minulle tarjottu vakituinen työpaikka osoittaa, että minua ja työpanostani arvostetaan työpaikalla.

Harjoitteluni Fennovoimassa... tarjosi minulle laajan kuvan ydinvoima-alasta, koska en ollut työskennellyt alalla aiemmin. Syvensin tietämystäni rakennustekniikasta ja perehdyin ydinteollisuutta koskeviin suomalaisiin lakeihin ja ohjeisiin. Lisäksi olin vaikuttunut päivittäisen työaikataulun tehokkuudesta ja siitä, miten helppoa oli saada apua työkavereiltani.

Haluaisitko työskennellä Fennovoimalla? Tutustu avoimiin tehtäviin!

Lisää uratarinoita

A group photo of a young woman, and two young men in front of a window, smiling.

Kesätyö Fennovoimalla antoi mahtavia työkavereita ja kartutti työkokemusta

Kaisa Pellinen, Safeguards-päällikkö

Fennovoiman onnellinen Safeguards-päällikkö