Asetus liikkumis- ja oleskelurajoituksesta Hanhikiven niemellä voimaan

Sisäministeriön liikkumis- ja oleskelurajoituksia koskevan asetuksen liitteisiin on lisätty seitsemän uutta kohdetta, joista yksi on Hanhikiven niemen ydinvoimalaitostyömaa-alue. Asetus astuu voimaan 30.11.2015.

Tällä Sisäministeriön asetuksella voidaan rajoittaa liikkumista tai oleskelua kohteessa tai sen ympäristössä. Asetuksella voidaan myös kieltää turvallisuutta vaarantavien esineiden tuonti kohteeseen. Rajoituksen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon.

Rajoituksen tarkoituksena on turvata kohteessa tapahtuvaa toimintaa tai siellä olevaa omaisuutta tai suojata ulkopuolisia ja kohteessa oleskelevia ihmisiä. Asetuksessa edellytetään, että rajoituksen alainen kohde merkitään selkeästi ja tarvittaessa aidataan käyttötarkoituksen kannalta keskeisimmät alueet.

Hanhikiven niemen työmaa-alue on aidattu ja kulku alueelle on ollut rajoitettua elokuun lopusta lähtien. Fennovoima tulee merkitsemään rajoituksen alaisen alueen asetuksen mukaisesti.

Muut kuusi Sisäministeriön nyt lisäämää aluetta ovat Lahti-Vesivehmaan lentopaikka, Suomenlinnan vankila, terästehtaan alue Raahessa, autojen testiradat ja niiden suoja-alueet Muoniossa, Raahen satama ja Vallisaari Helsingin edustalla. Aiemmin asetettuja liikkumis- ja oleskelurajoitusalueita on yhteensä 101. Alueisiin kuuluu muun muassa lentopaikkoja, vankiloita, muuntoasemia, voimalaitoksia ja tehdasalueita.

 

Lue Sisäministeriön tiedote täältä >>

Lisätiedot:

Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola, p. 020 757 9224