Fennovoima keskeyttää ruoppaustyöt Hanhikiven niemen merialueella

Ruoppaustöissä mukana olevassa Terramaren kuljetusproomussa havaittiin torstaiaamuna öljyvuoto, joka aiheutui aluksen pohjakosketuksesta. Hätäkeskus sai tiedon vahingosta kello 7.47.

Mereen pääsi noin 300 litraa öljyä, josta on muodostunut mereen noin 200 metriä pitkä ja 150 metriä leveä öljylautta. Pelastuslaitos löysi öljylautan nopeasti ja käynnisti torjuntatyöt.  

Tällä hetkellä alueella on neljä pelastuslaitoksen alusta, jotka jatkavat öljyntorjuntatöitä. Proomulle on lupa lähteä ja se on matkalla Raahen Lapaluodon satamaan huollettavaksi. Tilanne on hallinnassa ja öljy ei tällä hetkellä uhkaa rantaa.

Viranomaisten puolelta tilanteen johto on Rajavartiolaitoksen Meripelastuskeskuksella.

Fennovoima on päättänyt keskeyttää ruoppaustyöt toistaiseksi. ”Öljyvuoto mereen on aina vakava asia. Tällaiset ympäristövahingot eivät saa kuulua mihinkään rakennustyöhön”, Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström sanoo.

”Odotamme Terramarelta nyt selvitystä tapahtuneesta ja selkeitä, uusia ohjeita heidän omalle toiminnalleen. Tämän jälkeen arvioimme yhdessä toimitusketjuun kuuluvien yritysten kanssa Terramaren vastaukset. On Terramaresta itsestään kiinni milloin työt voivat jatkua”, Forsström jatkaa.

Titan-2 ja Terramare tekivät sopimuksen Hanhikivi 1 -ydinvoimalahankkeen vesirakennustöistä heinäkuussa 2016.

Lisätietoja:
Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola, p. 020 757 9224