Fennovoima sai eduskunnalta ydinvoimaluvan

Eduskunta on antanut Fennovoimalle periaatepäätöksen ydinvoimalan rakentamiseksi. Eduskunta äänesti asiasta tänään 1. heinäkuuta.

Fennovoima ja yhtiön 64 omistajaa ovat erittäin tyytyväisiä eduskunnan päätökseen. Fennovoimassa ollaan iloisia siitä, että kansanedustajat näkivät yhtiön omistajien tarpeen kohtuuhintaiseen ja päästöttömään ydinsähköön, jonka omistuksesta ne ovat pieniä osuuksia lukuun ottamatta jääneet tähän saakka paitsi.

Fennovoima lisää sähkömarkkinoiden kilpailua, mikä koituu koko kansantalouden ja kaikkien suomalaisten sähkönkäyttäjien eduksi.

Uusi ydinvoimayhtiö Fennovoima parantaa Suomen huoltovarmuutta, koska maahan tulee uusi ydinvoimalapaikkakunta, kymmeniä uusia ydinvoiman omistajia ja uusi ydinvoimaosaaja.

Eduskunta edellyttää hallituksen vaikuttavan siihen, että ydinjäteyhtiö Posiva, sen omistajat ja Fennovoima aloittavat selvitykset ja neuvottelut käytetyn ydinpolttoaineen yhteisestä loppusijoituksesta vuoden 2010 aikana. Fennovoima on valmis toimimaan eduskunnan tahdon mukaisesti.

Fennovoima on valmistellut ja suunnitellut hankettaan vuodesta 2007, joten yhtiö on nyt ydinvoimaluvan saatuaan valmis etenemään ripeästi ja tehokkaasti.

Lue tiedote täältä.
Lue miksi Fennovoima on perustettu, ja tutustu Fennovoiman hankkeen aikatauluun.