Fennovoiman kannatus vaihtoehtoisilla sijoituspaikoilla vahvaa

Fennovoiman ydinvoimalan kummallakin vaihtoehtoisella sijoituspaikalla, Pyhäjoella ja Simossa, reilu enemmistö kannattaa Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista kotikuntaansa.

Fennovoiman kannatus on vahvaa myös Pyhäjoen ja Simon naapurikunnissa.

Uuden selvityksen mukaan noin kaksi kolmasosaa pyhäjokisista ja simolaisista haluaa ydinvoimalan alueelleen; Pyhäjoella hanketta kannattaa 61 prosenttia asukkaista ja Simossa 67 prosenttia. Kannatusluvut ovat pysyneet melko samana edelliseen tutkimukseen verrattaessa: vuoden 2010 alussa voimalan halusi Pyhäjoelle 61 prosenttia asukkaista ja Simoon 63 prosenttia asukkaista.

Pyhäjoki ja sen viisi ympäristökuntaa (Kalajoki, Merijärvi, Oulainen, Raahe ja Vihanti) yhteen laskettuna Fennovoiman haluaa alueelleen 61 prosenttia vastanneista.

Simon alueella kannattajia on kuusi ympäristökuntaa (Ii, Kemi, Keminmaa, Ranua, Tervola ja Tornio) mukaan luettuna 57 prosenttia.

Norstat Finland Oy teki tutkimuksen Fennovoiman toimeksiannosta syys-lokakuussa 2010. Pyhäjoelta ja Simosta haastateltiin kummastakin kahtasataa ihmistä. Kummankin kunnan ympäristökunnista vastaajia oli samaten kaksisataa.

Kysely on tehty viisi kertaa vuodesta 2008 lähtien. Kyselyiden perusteella Fennovoiman kannatus kartoitetuilla alueilla on ollut nousujohteista.

 

>> Fennovoima rakentaa ydinvoimalansa joko Pyhäjoelle tai Simoon. Fennovoima valitsee paikan vuonna 2011.