Fennovoiman tuki Pyhäjoella ja seudulla vahvaa

Pyhäjoen ja sen ympäristökuntien asukkaiden selvä enemmistö näkee Fennovoiman ydinvoimalahankkeen Pyhäjoella myönteisenä.

Uuden selvityksen mukaan 69 prosenttia eli useampi kuin kaksi kolmesta pyhäjokisesta kannattaa Fennovoiman ydinvoimalahanketta Pyhäjoella.

Koko seudulla kannatus on liki yhtä vahvaa. Yhteenlaskettuna Kalajoen, Merijärven, Oulaisen, Pyhäjoen, Raahen ja Vihannin asukkaista 65 prosenttia kannattaa Fennovoiman hanketta.

Norstat Finland Oy teki tutkimuksen Fennovoiman toimeksiannosta tammi-helmikuussa 2012. Pyhäjoelta haastateltiin neljääsataa ihmistä. Ympäristökunnista vastaajia oli samaten neljäsataa. Virhemarginaali on 3,5 prosenttia suuntaansa.

Kysely on tehty samoilla alueilla kuusi kertaa vuodesta 2008 lähtien. Kyselyiden perusteella Fennovoiman kannatus kartoitetuilla alueilla on ollut jatkuvasti nousujohteista. Lokakuussa 2010 tehdyn edellisen kyselyn perusteella 61 prosenttia pyhäjokisista ja 61 prosenttia koko alueen väestä näki myönteisesti Fennovoiman hankkeen Pyhäjoella. Aiemmissa kyselyissä otanta oli kaksisataa ihmistä Pyhäjoelta ja kaksisataa ympäristön kunnista.

Fennovoima päätti lokakuussa 2011, että yhtiön ydinvoimala rakennetaan Pyhäjoelle.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Maira Kettunen 020 757 9213

>> Lue lisää Fennovoiman ydinvoimalan sijoituspaikasta.