Hanhikivi 1 -hankkeen kannatus jatkuu vakaana

Pyhäjoen ja sen lähikuntien asukkaiden tuki Hanhikivi 1-hankkeelle jatkuu vakaana. Asia käy ilmi Norstat Finland Oy -tutkimusyhtiön kyselytutkimuksesta, jonka tulokset julkaistaan vuosittain.

Pyhäjoen asukkaista 72,7 prosenttia (75,0 %) kannattaa voimalaitoksen rakentamista Hanhikiven niemelle. Lähikuntien eli Pyhäjoen, Kalajoen, Merijärven, Oulaisten ja Raahen asukkaista 67,2 prosenttia (71,9 %) suhtautuu hankkeeseen positiivisesti.

Vuoden takaisiin lukemiin verrattuna myönteisesti suhtautuvien määrä on laskenut jonkin verran ja vastaavasti kielteisesti suhtautuvien ja päättämättömien määrä on hieman noussut.

– Olemme iloisia vahvasta tuesta, joka työllemme on alueella, alueviestintäpäällikkö Heli Haikola sanoo.

Haikolan mukaan kuluva vuosi on eronnut edellisvuodesta monella tapaa: työmaan valmistelutyöt odottavat rakentamislupa-aineistojen etenemistä, joten uusia urakoita on ollut paikallisille yrittäjille tarjolla aiempaa vähemmän. Toisaalta Fennovoiman työntekijöiden muuttoliike alueelle ei ole vielä päässyt kunnolla vauhtiin.

– Merkittävä ensi vuonna tapahtuva asia on hallintorakennuksen rakentaminen. Hallintorakennuksessa on aikanaan lähes kaikkien meidän fennovoimalaisten työpisteet. Yhtiön työntekijät siirtyvät työskentelemään Pyhäjoella vaiheittain lähivuosien aikana, Haikola kertoo.

Norstat haastatteli loka- ja marraskuun aikana puhelimitse 400 satunnaisesti valittua pyhäjokista ja 450 asukasta Kalajoella, Merijärvellä, Oulaisissa ja Raahessa. Virhemarginaali on enimmillään ± 3,3 prosenttia. Fennovoima on teettänyt Norstat Finlandilla mielipidekyselyitä ydinvoimalaitoksen sijoitusalueella vuodesta 2008 alkaen. 

 

 

 

 

Lisätiedot:
Heli Haikola, alueviestintäpäällikkö
puh. 020 757 9224