Hanhikivi 1 -työmaan pääporttirakennus valmis

Hanhikivi 1 -työmaan toinen pysyvä rakennus on valmistunut kun Fennovoima vastaanotti tänään pääporttirakennuksen urakan.

Pääporttirakennuksen rakentamisesta vastasi oulaistelainen Rakennusliike Sorvoja Oy ja rakennuksen LVI- ja sähkötöistä ARE Oy Kokkolasta. Alihankintaketjun kautta pääporttirakennustyömaalla mukana on ollut 35 yritystä, joista suurin osa Pohjois-Pohjanmaalta. 

Kaksikerroksinen, noin 1200-neliöinen pääporttirakennus sijaitsee Hanhikiven niemen laitosalueella. Rakennuksessa valvotaan työmaan liikennettä, sekä hoidetaan joitakin lupahallintoon liittyviä asioita. Voimalaitoksen käyttövaiheessa kaikki henkilö- ja tavaraliikenne alueelle ohjautuu pääporttirakennuksen kautta. Pääporttirakennus otetaan käyttöön vaiheittain. 

Valmistelevat työt Hanhikiven niemellä jatkuvat. Tällä hetkellä käynnissä on mm. vesirakennus- ja ruoppaustöitä, laitosaluetta ympäröivän kallioperän injektointi ja majoituskylän pystytystyöt. Työmaalla työskentelee päivittäin keskimäärin noin 300 työntekijää.

Kuvia pääporttirakennuksesta ja muista työmaan töistä pääsee selaamaan Flickr-tilillemme alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

Työmaan kesä 2017

Lisätiedot:
Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen, p. 020 757 8449
Fennovoiman aluetiedottaja Anniina Kärkkäinen p. 020 757 8587
Rakennusliike Sorvojan työpäällikkö Juha Sorvoja p. 044 507 3280
ARE Oy:n aluejohtaja Petri Alapelto, p. 0400 563 337