Hyviä pyhiä!

Kiireinen vuosi 2012 lähestyy loppuaan, ja joulu on kohta ovella. Tänä vuonna tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Fennovoima, maamme kolmas ydinvoimayhtiö, perustettiin.

Vuonna 2012 olemme työskennelleet tiiviisti laitoshankinnan parissa. Saimme tammikuussa Arevalta ja Toshibalta tarjoukset ydinvoimalan toimituksesta, ja liki kaikki fennovoimalaiset sekä lukuisat ulkopuoliset konsultit ovat työskennelleet vuoden mittaan niiden parissa.

Ydinvoimalan sijoituspaikalla Pyhäjoen Hanhikivenniemellä on tehty erilaisia luonto- ja ympäristötutkimuksia läpi vuoden. Maa- ja merialueilla on teetetty muun muassa maaperä-, kallio- ja pohjatutkimuksia. Olemme myös tutkineet kalastoa.

Vuoden aikana Fennovoiman organisaatio on kasvanut huomattavasti. Olemme palkanneet muutaman kymmentä uutta työntekijää, ja vuoden lopussa meitä on noin 80. Muutamaa lukuun ottamatta fennovoimalaiset työskentelevät Helsingin-toimistolla.

Osakaskunnassa on tapahtunut muutoksia. Muutama pääomistaja Voimaosakeyhtiö SF:n osakas on ilmoittanut luopuvansa osakkuudestaan Fennovoimassa. Lisäksi vähemmistöomistaja E.ON on ilmoittanut myyvänsä kaiken Suomen-toimintansa, mukaan lukien Fennovoiman osakkeet. Voimaosakeyhtiö SF selvittää uusia omistusjärjestelyitä yhdessä E.ONin kanssa.

Olemme tehneet paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa rakentamisen valmisteluissa. Erityisesti yhteistyötä tehdään sijoituskunnan Pyhäjoen seutuvilla Pohjois-Pohjanmaalla sekä laajemmin Pohjois-Suomessa.

Ensi vuonna toiminta keskittyy yhä laitoshankintaan: laitostoimittaja valitaan vuoden 2013 aikana.

Sitä ennen kuitenkin vietämme joulua ja uuttavuotta. Hyviä pyhiä!

Fennovoimalaiset