Janne Liuko Acting Utility Operations Director

Janne Liuko nimitetty Fennovoiman laitostoiminnot-yksikön johtajaksi

Janne Liuko on nimitetty Fennovoiman laitostoiminnot-yksikön johtajaksi 4.9.2020 alkaen. Hän on myös Fennovoiman johtoryhmän jäsen. Hän on toiminut virkaa tekevänä laitostoiminnot-yksikön johtajana huhtikuusta 2020 lähtien. Ennen nykyistä tehtäväänsä Liuko johti Fennovoiman ydinturvallisuusosastoa.

Laitostoiminnot-yksikkö on vastuussa Hanhikivi 1 -laitoksen suunnitteluratkaisuiden arvioinnista ja teknisen toteutuksen valvonnasta. Yksikkö koostuu seuraavista osastoista: ydinturvallisuus ja lisensiointi, suunnittelutoiminnot, tarkastustoiminta ja valvonta, käyttö ja kunnossapito sekä ohjelmasuunnittelu ja elinkaari.

”Olemme hyvin iloisia Jannen nimityksestä, sillä hänen sitoutumisensa ja osaamisensa on juuri omiaan tähän haastavaan tehtävään. On aina parasta, kun oikea henkilö tehtävään löytyy yrityksen sisältä,” toteaa Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht.

"Pysyvä asema laitostoiminnot-yksikön johtajana antaa minulle mahdollisuuden kehittää yksikköä kohti laitoksen käyttövaihetta", Janne Liuko sanoo.

Janne Liuko on työskennellyt Fennovoimassa vuodesta 2011. Sitä ennen hän toimi muun muassa Fortumin ja Säteilyturvakeskuksen palveluksessa.

Lisätietoja: