Jouluterveiset Fennovoimasta

Kulunut vuosi on ollut Fennovoimalle menestyksekäs: keväällä saimme valtioneuvostolta periaatepäätöksen, jonka eduskunta vahvisti kesällä. Periaatepäätöksen vahvistaminen 1. heinäkuuta oli Fennovoimalle suuri päivä. Ydinvoimalaitoksen rakentamisen valmistelut jatkuvat täyttä vauhtia.

Juuri ennen vuodenvaihdetta Fennovoiman hanke otti kaksi uutta merkittävää askelta eteenpäin: seitsemän uutta osakasta liittyi mukaan ydinvoimahankkeeseen joulukuussa. Toinen tärkeä asia liittyy 2012 tapahtuvan laitostoimittajavalinnan valmisteluun: kehityssopimukset Arevan ja Toshiban kanssa on nyt allekirjoitettu.

Vuosi 2011 tuo tullessaan merkittävän päätöksen: ydinvoimalan sijoituspaikkakunta valitaan ensi kesään mennessä. Vaihtoehdot ovat Lapin läänissä sijaitseva Simo ja Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäjoki. Paikkaa valitessa otetaan huomioon erityisesti turvallisuus, ympäristöasiat, tekninen toteutettavuus, rakentamiskustannukset sekä seutukunnan halu ja kyky vastaanottaa ydinvoimalan kaltainen jättihanke. Valinta tulee olemaan huolellisen harkinnan tulos ja erittäin vaikea; molemmat paikat soveltuvat ydinvoimalan sijoituspaikoiksi, ja molemmissa seutukunnissa Fennovoima on toivottu tulokas.

Toivotamme Sinulle ja läheisillesi rauhaisaa joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2011.

Fennovoiman väki