Jukka Leskelä Pyhäjoen energiailtaan

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä saapuu Fennovoiman vieraaksi Pyhäjoen ensimmäiseen energiailtaan.

Hän kertoo illan yleisötilaisuudessa sähköntuotantorakenteen kehittymisestä sekä uusien tekniikoiden ja palveluiden vaikutuksista kotitalouksien sähkönkulutukseen niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Energia-alan etujärjestön edustajana Leskelä nostaa esiin ilmastoneutraalin tavoitteen, jonka saavuttaminen edellyttää sekä eri energiamuotoja että keskitettyjä tuotantoratkaisuja.

– Suomessa energia-asiat ovat kehittyneet nopeasti yhteiskunnan toivomalla tavalla, ja mielestäni menemme hyvään suuntaan. Kotitalouksien omat energiaratkaisut, kuten ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit, ovat hyviä mahdollisuuksia, mutta ne eivät muuta isoa kuvaa. Tarvitsemme edelleen keskitettyjä tuotantoratkaisuja, Leskelä sanoo.

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä tuottavia ja myyviä yrityksiä. Leskelä on toiminut etujärjestön toimitusjohtajana 2016 lähtien.

Fennovoiman ensimmäinen energiailta järjestetään torstaina 2. maaliskuuta kello 17.00–18.30 Pyhäjoen lukion Pauhasalissa. 

Energiaillat jatkavat Pyhäjoen teemailtojen perinnettä, mutta entistä laajemmalla otteella: Hanhikivi 1 -hankkeen lisäksi tilaisuuksissa kerrotaan esimerkiksi energia-alan ja sähkön tulevaisuudesta sekä ilmastonmuutoksesta ja hiilineutraalista sähköntuotannosta.


Lisätiedot:
Fennovoiman aluetiedottaja Jaana Kangas, p. 020 757 9210