Lapin liitto hyväksyi ydinvoimamaakuntakaavan

Lapin liiton valtuusto on hyväksynyt Kemi-Tornion alueen ydinvoimamaakuntakaavan. Kaavaan on kirjattu Fennovoiman Simon Karsikkoniemeen suunnittelema ydinvoimala ja sitä ympäröivä alue.

Maakuntakaava hyväksyttiin valtuuston keskiviikkoisessa kokouksessa äänin 40-12. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää, 11 oli poissa.

Tämän jälkeen kaava menee ympäristöministeriön vahvistettavaksi.

Fennovoimalla on suunnittelemalleen ydinvoimalalle kolme vaihtoehtoista sijoituspaikkaa, joista yksi on Simo. Kaksi muuta ovat Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäjoki ja Itä-Uudellamaalla oleva Ruotsinpyhtää.

Fennovoima jätti hakemuksensa ydinvoimalan rakentamisesta valtioneuvostolle tammikuussa 2009. Valtioneuvoston on määrä päättää asiasta alkuvuonna 2010, minkä jälkeen eduskunta hyväksyy tai hylkää päätöksen. Fennovoima valitsee voimalansa sijoituspaikan saamansa periaatepäätöksen pohjalta. Jos Fennovoima saa ydinvoimaluvan, rakennustyöt valitulla paikalla aloitetaan vuonna 2012 ja voimala tuottaa sähköä vuoteen 2020 mennessä.


> Tutustu Simon paikallissivuihin sekä muihin sijoituspaikkakuntavaihtoehtoihin. Lue myös Fennovoiman hankkeen toteutuksesta.