Jouni Takakarhu Fennovoiman Projektijohtaja

Muutos Fennovoiman johtoryhmässä – Projektijohtaja Jouni Takakarhu osa-aikaeläkkeelle marraskuussa

Takakarhu jatkaa työtään Hanhikivi 1 -hankkeen parissa ylemmän johdon neuvonantajana.

Fennovoiman projektijohtaja Jouni Takakarhu jää osa-aikaeläkkeelle 1. marraskuuta 2021 alkaen. Kokonaan Takakarhu ei Hanhikivi 1 -hanketta jätä, vaan hän jatkaa työtään projektin parissa avainroolissa ylemmän johdon neuvonantajana.

– Kun takana on 30 vuotta inspiroivassa, mutta hektisessä projektielämässä, on aika keskittyä myös muihin mielenkiinnon kohteisiin. Kuitenkin, koska matkani Hanhikivi 1 -hankkeessa vielä jatkuu, en jätä vielä hyvästejä kenellekään siinä työskentelevälle, Takakarhu kertoo.

– Samalla, kun ymmärrän ja tuen Jounin päätöstä, olen erittäin iloinen siitä, että hän edelleen haluaa jatkaa työtä kanssamme. Jounilla on pitkä kokemus mittavista projekteista, ja hänen osaamisensa ja näkemyksensä on arvokasta rakentamisvaiheeseen valmistautuvassa Hanhikivi 1 -hankkeessa, operatiivinen johtaja Philippe Bordarier toteaa.

– Jounin pitkä kokemus ja kyky nähdä olennaiset asiat sekä hänen rauhallinen persoonansa ovat olleet tärkeitä niin johtoryhmässä kuin projektin eteenpäin viemisessä. Olen kiitollinen hänen tähänastisesta panoksestaan Hanhikivi 1 -hankkeessa, ja erittäin tyytyväinen, että yhteistyömme vielä jatkuu. Samalla toivotan hänelle mukavia eläkepäiviä, sanoo toimitusjohtaja Joachim Specht.

Takakarhun seuraajan rekrytointi on meneillään. Toistaiseksi projektijohtajan tehtäviä hoitaa operatiivinen johtaja Philippe Bordarier.

Takakarhu on työskennellyt Fennovoimassa vuodesta 2014. Projektijohtajaksi hänet nimitettiin keväällä 2019. Sitä ennen Takakarhu työskenteli yhtiön suunnittelujohtajana sekä turbiinisaarekeyksikön vetäjänä.