Philippe Bordarier

Philippe Bordarier nimitetty Fennovoiman operatiiviseksi johtajaksi

Fennovoiman hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi operatiiviseksi johtajaksi Philippe Bordarier’n. Hän aloittaa tehtävässään 1.4.2021.

Philippe Bordarier tulee Fennovoimaan Ranskan valtion energiayhtiöstä Electricité de Francesta (EDF), jossa hän on työskennellyt useissa eri tehtävissä, viimeksi ydintekniikkaosaston muutosjohtajana. Ennen tätä Bordarier työskenteli Erametilla, joka on Ranskan teollisuusministeriö ja ydinturvallisuusviranomainen. Koulutukseltaan hän on fysiikan tohtori.

Bordarier’lla on monipuolinen kokemus ydinvoimalaitosten käytöstä, projektijohtamisesta sekä alan sääntelytoiminnasta. Uransa aikana hän on toiminut johtotehtävissä sekä käyvillä voimalaitoksilla että uudessa laitoshankkeessa, ja hänellä on kokemusta myös toimitusketju- ja ydintekniikkajohtajana.

”Arvostamme osaamista, jonka Philippe tuo Fennovoiman johtoryhmään, ja toivotamme hänet tervetulleeksi taloon. Hänellä on vankka kokemus ydinvoima-alalta ja syvää asiantuntemusta muutosten ja siirtymien hallinnasta. Tämä on erittäin arvokasta, kun viemme Hanhikivi 1 -hanketta eteenpäin ja valmistelemme organisaatiota projektin seuraaviin vaiheisiin”, toteaa Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht.

Operatiivisena johtajana Bordarier’lla on merkittävä rooli toimitusjohtajan tukena yhtiön toiminnan suunnittelussa. Hänen vastuullaan on muun muassa yritystoiminnan johtaminen, yhteistyö laitostoimittajan kanssa, johtamisjärjestelmän kehittäminen sekä pitkän aikavälin suunnittelu ja raportointi.

”Minulle on kunnia liittyä osaksi Fennovoiman joukkuetta, ja olen hyvin innostunut uudesta tehtävästäni. Hanhikivi 1 -hanke tarjoaa ainutlaatuisen uramahdollisuuden: se on tilaisuus rakentaa turvallinen laitos ja vastuullinen organisaatio yhdessä kansainvälisen tiimin kanssa. Tulen omistautumaan kunnianhimoiselle tehtävälleni, ja odotan uusien kollegoiden, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien tapaamista”, Bordarier toteaa.

Lisätietoja: