Reilu enemmistö vaihtoehtoisten sijoituskuntien asukkaista haluaa Fennovoiman

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen takana on reilu enemmistö Fennovoiman molempien vaihtoehtoisten sijoituspaikkakuntien, Pyhäjoen ja Simon, asukkaista. Fennovoimalla on vankka kannatus myös Pyhäjoen ja Simon naapurikunnissa.

Tuoreesta selvityksestä käy ilmi, että Pyhäjoella entuudestaan tukeva kannatus on jatkanut kasvuaan; 61 prosenttia asukkaista kannattaa hanketta paljon tai jonkin verran. Simossa kannatusluvut ovat pysyneet suunnilleen entisellään; simolaisista Fennovoiman kannattajia on 63 prosenttia.

Pyhäjoki ja sen viisi ympäristökuntaa (Kalajoki, Merijärvi, Oulainen, Raahe ja Vihanti) yhteen laskettuna hanketta kannattaa 60 prosenttia vastanneista. Simon alueella kannattajia on kuusi ympäristökuntaa (Ii, Kemi, Keminmaa, Ranua, Tervola ja Tornio) mukaan luettuna 58 prosenttia.

Tutkimuksen teki Norstat Finland Oy Fennovoiman toimeksiannosta tammikuussa 2010. Pyhäjoelta ja Simosta haastateltiin kummastakin kahtasataa ihmistä. Kummankin kunnan ympäristökunnista vastaajia oli samaten 200.

Kysely on tehty neljä kertaa samoilla kysymyksillä ja viitekehyksellä. Kyselyiden perusteella Fennovoiman kannatus kartoitetuilla alueilla on kasvanut jatkuvasti.

Tutustu Fennovoiman vaihtoehtoisiin sijoituspaikkakuntiin, Pyhäjokeen ja Simoon.