Rusatom Overseasin viestintäjohtaja Roman Dyukarev: Nyt on aika yritysten luoda kontakteja

Vuoden 2015 ensimmäisessä Oulun kauppakamarin ydinvoimavaliokunnan järjestämässä suurhankeinfossa perehdyttiin Fennovoiman hankkeen seuraaviin askelmerkkeihin.

Rusatom Overseas tiedotti tammikuussa solmimistaan päähankintasopimuksista. Tehdyt sopimukset koskevat kolmea venäläistä yritystä: Atomenergomash,  Gidropress ja Titan 2, joista kaksi ensimmäistä ovat Rosatomin tytäryhtiöitä. Pääurakoitsijana Hanhikivi 1-hankkeessa toimii Titan 2, joka vastaa rakennus- ja asennustöistä.

Rusatom Overseasin viestintäjohtaja Roman Dyukarev kertoi suomalaisyritysten olleen aktiivisia heidän suuntaansa ja heidän omassa tietokannassaan on jo noin 170 yrityksen tiedot. Dyukarevin mukaan nyt pääsopimusten solmimisen jälkeen onkin käsillä hetki, kun yritykset voivat aloittaa keskustelun suoraan Titan 2:n kanssa.

"Yritysten ja yrittäjien ei kannata nyt vain istua ja odottaa, vaan olla yhteydessä ja luoda kontakteja.", Dyukarev totesi. Yritysten kontaktoimiseksi Titan kertoo järjestävänsä maaliskuun lopussa ensimmäisen seminaarin Helsingissä. Toimiston perustaminen Pyhäjoelle on heidän mukaansa ajankohtaista toukokuussa.

Lisätietoja Titanin tulevasta seminaarista päivitetään heidän nettisivulleen: http://www.titan2.ru/

Kiinnostuneita toimijoita pyydetään toimittamaan tietonsa englanniksi oman osa-alueen päähankkijalle ja rekisteröitymään Rusatom Overseasin ja Fennovoiman toimittajatietokantaan.

Yhteystiedot:
Rusatom Overseas:
 Anna Finogeeva, puh. +7 495 730 0873 alanro 4896,
Yhteistyökumppaneiden kartoitus ja rekisteröinti projektin yhteiseen toimittajatietokantaan: [email protected];  [email protected]

Titan 2: Deputy Director of the Hanhikivi Project, Alexander Entin, puh. +7 968 187 7772, +7 926 151 5211, [email protected]

Atomenergomash: Director of the International Business Department, Nikita Mazein
puh. +7 (495) 668 20 93 alanro 1408, [email protected]

Atomproekt: Chief Design Engineer Denis Kolchinskiy
puh. +7 812 305 1322, [email protected]