Työmaatoimisto käyttöön Hanhikiven niemellä

Hanhikiven niemen laitosalueen työmaatoimisto on otettu käyttöön. Kaksikerroksinen tilaelementtirakennus on kooltaan noin 650 neliötä ja tarjoaa työ- sekä kokoustilat noin 20 työntekijälle.

Työmaatoimistoon siirtyy Fennovoiman työmaaorganisaatio, johon kuuluvat rakentamisen, turvallisuuden, työturvallisuuden ja ympäristöasioiden asiantuntijat. Tällä hetkellä Fennovoimalla on Pyhäjoella 19 työntekijää.

Laitosalueen kulkulupiin liittyvät asiat hoidetaan vielä toistaiseksi Fennovoiman tiloissa Pyhäjoen keskustassa, mutta myös nämä palvelut siirtyvät kevään aikana työmaatoimistoon.

Fennovoiman toimisto Pyhäjoen keskustassa palvelee kuntalaisia ja kaikkia Hanhikivi 1 -hankkeesta kiinnostuneita totuttuun tapaan maanantaista perjantaihin kello 9.00–15.00.

Uusi työmaatoimisto palvelee käyttäjiään siihen asti, kunnes laitosalueelle rakennetaan varsinainen hallinto- ja toimistorakennus. Se jää pysyvään käyttöön, kun ydinvoimalaitos on valmis. Hallinto- ja toimistorakennuksen rakennustyöt alkavat vuoden 2017 alussa. Rakennus valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä.

Rakentamisen tahti tiivistyy Hanhikiven niemellä. Parhaillaan työmaalla on käynnissä valmistelevia töitä, joihin kuuluvat muun muassa tieyhteyksien jatkaminen sekä laitos- että tukialueille ja rakennettavien alueiden tasaus.

Tammi-helmikuussa alkaa koulutusrakennuksen rakentaminen, josta vastaa oulaistelainen Rakennusliike Sorvoja Oy. Kaksikerroksiseen koulutusrakennukseen tulee työmaa-alueen kulkulupien käsittelyyn tarkoitettu piste, työntekijöiden perehdytystila ja eri viranomaisten työskentelytila.

Koulutusrakennuksen koko on noin 1200 neliötä. Suunnitelman mukaan koulutusrakennus on valmis heinäkuussa 2016.

Lisätietoja:

Fennovoiman työmaapalvelupäällikkö Auli Hietala, p. 020 757 9161
Fennovoiman aluetiedottaja Kimmo Siira, p. 020 757 8593