Uusia työkaluja alueen valmistautumiseen

Fennovoiman hankkeen myötä Pyhäjoen alueelle muuttaa tulevien vuosien aikana tuhansia uusia ihmisiä. Koska hanke on kansainvälinen, tulee tulevaisuudessa alueella työskentelemään ihmisiä myös monista kansallisuuksista. Alueen kunnat ja eri toimijat ovat jo vuosien ajan valmistautuneet vastaamaan tähän haasteeseen.

Nyt uutena työkaluna on julkaistu paikallistietosivut infopankki-sivustolle, joka kokoaa tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai Suomessa jo asuvalle. Infopankista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta.
Paikallistietosivuilla perehdytään tarkemmin kuhunkin alueeseen esimerkiksi asumisen, vapaa-ajan ja koulutusmahdollisuuksien näkökulmasta. Paikallistietosivustojen sisältö on tuotettu yhteistyössä kuntien, seutukuntien, kuntayhtymien, oppilaitosten, valtionhallinnon ja muiden palvelutuottajien kanssa.

Nyt uusina alueina on julkaistu kahdet seudulliset sivut ja viidet kuntakohtaiset sivut. Raahe-Kalajoki -seudunsivusto sisältää yhteisen seudullisen tiedon lisäksi kuntakohtaiset sivut; RaahePyhäjokiSiikajoki sekä Kalajoki ja MerijärviYlivieskan seudun infopankkisivuille on koottu yhteen tiedot Ylivieskan, Oulaisten, Alavieskan ja Sievin palveluista. Kolmantena sivustokokonaisuutena on julkaistu Kokkolan sivut. Oulun kaupungilla on jo aikaisemmin julkaistut sivut Infopankki.fi-portaalissa.

Infopankki-sivustot linkitetään kuntien ja muiden alueen toimijoiden sivuille kevään aikana. Paikallistietosivujen julkaisusta myös tiedotetaan laajasti, jotta alueen toimijat voivat ohjata alueella asuvia asiakkaitaan ja ulkomaalaisia työntekijöitään sivustolle.

Infopankki-portaalin paikallistietosivut on tuotettu Hanhikivi-yhteyshankkeen puitteissa. Lue hankkeesta lisää täältä.

Lisätietoja: Raahen seutukunnan kehittämiskeskus, Hanhikivi-yhteyshankkeen pääsihteeri Salla Korhonen, [email protected], puh. 040 830 3190