29.08.2012
Fennovoiman omistukseen muutoksia uuden vaiheen myötä

Fennovoiman ydinvoimahankkeessa alkaa uusi vaihe, jonka päätavoite on laitostoimittajan valinta. Edellisen jakson päätavoitteet, tarjouskyselyn laatiminen ja lähettäminen sekä tarjousten saaminen ja sijoituspaikan valinta, saavutettiin.

Uuden vaiheen myötä Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n omistajakunnassa tapahtuu muutoksia. S-ryhmä ilmoitti tänään luopuvansa hankkeesta. Samaten energiayhtiöt Leppäkosken Sähkö, Lankosken Sähkö ja Outokummun Energia sekä Atria ja Omya ovat päättäneet olla osallistumatta jatkorahoitukseen. Boliden järjestelee tässä yhteydessä omistuksiaan, minkä seurauksena heidän omistusosuutensa vähenee.

Kokonaisuudessaan nämä osakaskunnan muutokset koskevat vajaata 10:tä prosenttia Voimaosakeyhtiö SF:n omistuksesta.

Fennovoimalla on kaksi suoraa omistajaa, Voimaosakeyhtiö SF (66 %) ja E.ON (34 %). Kahden pääomistajan voimasuhteisiin ei ole tulossa muutoksia, ja Fennovoiman hanke jatkuu suunnitellusti.

Tällä hetkellä Fennovoimassa käydään läpi Arevan ja Toshiban toimittamia laitostarjouksia. Laitostoimittaja valitaan 2012 tai 2013, minkä jälkeen tehtävässä laitossopimuksessa tarkentuu koko hankkeen aikataulu.

Lisätietoja

Voimaosakeyhtiö SF:stä ja sen omistajajärjestelyistä: Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja
Pekka Ottavainen puh. 020 757 9247.

Fennovoiman hankkeesta: Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen, puh. 020 757 9213.