Valtioneuvosto antoi Fennovoimalle ydinvoimaluvan

Valtioneuvosto on antanut Fennovoimalle ydinvoimaluvan. Valtioneuvosto teki lopullisen periaatepäätöksensä ydinvoimalan rakentamiseksi tänään 6. toukokuuta julkistettuaan linjauksensa asiasta huhtikuussa.

Fennovoima ottaa kiitollisena vastaan valtioneuvoston näkemyksen siitä, että yhtiön ydinvoimahanke on suomalaisen yhteiskunnan kokonaisedun mukainen. Yhtiön osakkaat tarvitsevat kipeästi omaa, kohtuuhintaista sähköä, minkä takia Fennovoima on niille ehdottoman tärkeä.

− Olemme tyytyväisiä ja iloisia valtioneuvoston meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta, ja toivomme että eduskunta päätyy samaan johtopäätökseen. Me Fennovoiman osakkaat olemme tiukasti sitoutuneita tähän meille elintärkeään hankkeeseen ja haluamme edetä sen toteutukseen ripeästi, sanoo Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Juha Rantanen.

Vuonna 2007 perustetulla Fennovoimalla on 64 osakasta: kaupan ja teollisuuden yrityksiä sekä kymmeniä paikallisia sähköyhtiöitä. Asiantuntijakumppaniksi omaa osaamistaan tukemaan suomalaiset perustajaosakkaat valitsivat maailman suurimpiin kuuluvan energiayhtiön E.ONin.

 

>> Lue tarkemmin miksi Fennovoima on perustettu ja tutustu Fennovoiman periaatepäätöshakemukseensekä aikatauluun.

>> Fennovoiman pressisivut.