Suunnitelmissa varaudutaan erilaisiin uhkiin

Ydinvoimalaitos suunnitellaan varautuen lukuisiin erilaisiin voimalaitoksen ulko- ja sisäpuolelta tuleviin uhkiin. Suunnittelulla varmistetaan, että voimalaitos jää turvalliseen tilaan kaikissa kuviteltavissa olevissa poikkeustilanteissa.

Voimalaitos suunnitellaan kestämään turvallisena erilaisia luonnon ääri-ilmiöitä, kuten merenpinnan nousua, myrskyjä, ahtojäitä, kylmyyttä, kuumuutta ja maanjäristyksiä.

Myös pahantekoyrityksiin varaudutaan, aina suuren matkustajalentokoneen törmäykseen asti. Lentokonetörmäyksen kestävä suojakuori suunnitellaan sekä reaktorirakennuksen että käytetyn polttoaineen välivaraston suojaksi.

Turvajärjestelyt voimalaitosalueella ovat tiukat, ja kulkulupa myönnetään ainoastaan asianmukaisille henkilöille viranomaisen tekemän turvallisuusselvityksen jälkeen.

Voimalaitoksen sisältä tulevat uhat voivat liittyä esim. laitevikoihin tai inhimillisiin virheisiin. Laitoksen turvallisuussuunnittelulla varmistetaan, että yksittäisen laitteen vika tai yksittäisen henkilön toiminta ei voi häiriinnyttää voimalaitoksen toimintaa.

Turvallisuuskulttuuri

Voimalaitos suunnitellaan kestämään erilaisia luonnon ääri-ilmiöitä.